För en knapp månad sedan skrev jag ett argt inlägg om hur UPS skött leveransen av paket till min adress. Inte mindre än två gånger i rad har man sagt att man sökt mig utan framgång och därefter lämnat paketet till ett ombud för att jag ska hämta det där. Detta trots att jag varit hemma, nåbar på telefon och lämnat tydliga instruktioner om hur porttelefonen till huset fungerar. Dessutom lämnade man inte paketet till vilket ombud som helst, utan inte det ombud som ligger närmast geografisk. Jag blev alltså tvungen att åka genom halva söderort för att hämta det förbaskade paketet. Första gången tänkte jag att det var lite otur i arbetet. Kanske en ny chaufför som inte lärt sig rutinerna eller liknande. Men när det hände en andra gång, var det som att bägaren liksom rann över, då kändes det som att detta var något man satt i system. När det inte gick att mejla på ett enkelt sätt via deras hemsida, valde jag att skicka ett argt brev med snigelposten till UPS.
Första brevet får jag inget svar på, man nonchalerar det totalt. När det gått ett par veckor efter att jag skickat första brevet, skriver jag ett nytt brev. Jag klargör att jag kommer fakturera timtaxa för den tid jag tvingas lägga på att hämta ett paket som egentligen ska levereras till dörren. Och då fick jag åtminstone ett svar. Man erkänner att man gjort fel, att chauffören faktiskt skulle ha levererat paketet till dörren.

Men tro mig, jag har inga som helst förhoppningar om att det kommer bli bättre service från UPS’s sida. Hädanefter kommer jag de gånger det går att välja transportör att välja andra alternativ än UPS. Det finns inte på världskartan att jag väljer dem igen om jag inte absolut måste!
De två senaste gångerna jag varit tvungen att välja UPS, har jag beställt trycksaker från Vistaprint för mitt företags räkning. Det enda transportalternativ Vistaprint erbjuder är just via UPS. Självklart har jag varit i kontakt med Vistaprints kundtjänst och påtalat vad som skett med paketen. Den senaste leveransen fick jag tillbaka pengarna jag betalat för transporten, så deras bemötande har jag inga som helst synpunkter på. Men jag tänker också att det är bra att avsändaren får veta vad som sker sedan de skickat paketet. Får de tillräckligt många klagomål, kanske de i slutändan börjar anlita en annan transportör. Något jag själv verkligen hoppas på i det här fallet.

Sen får företag som missköter sig finna sig mindre positiv publicitet på internet, det är så det funkar i dagens högteknologiska samhälle. Jag brukar allt som oftast lägga ut mindre glada blogginlägg när något företag misskött sig, det är trots ett av de verktyg man har som kund idag. Det sätter mer press på företagen att faktiskt sköta sig och man får helt enkelt vänja sig vid dålig publicitet när man inte gör det.
Jag minns när jag för en massa år sedan JK-anmäldes för förtal av Däckhuset i Kalmar efter en incident när jag lämnat in en moped på service. Däckhuset kunde inte acceptera publiciteten efter deras usla bemötande och vände sig alltså till JK, vilket ju gick sådär. Ett företag kan nämligen inte utsättas för förtal och istället blev det en hel del publicitet i lokala medier kring JK-anmälan. JK-anmälan gav alltså en helt annan effekt än man förmodligen tänkt sig från början. Som en liten rolig anekdot, var det Göran Lambertz som vid den här tiden var justitiekansler och “frikände” mig från “förtalsmisstankarna”.
Så ja, jag kommer fortsätta att ge företag som missköter sig dålig publicitet när det är befogat. Like it or not!

Så här tydliga var instruktionerna på det senaste paketet. Hur går det liksom att missa överhuvudtaget?

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

2 kommentarer

  1. Vi hade också strul med UPS där jag jobbade och ibland fick vi vänta oich jobba över för de sagt att de skulle komma och vi väntade ju viktiga paket som tandprosteser osv som kom från tandteknikern. Där patienten skulle komma dagen efter. VI rings UPS och de sa att chauffören skulle komma. Det var tyvärr så att de inte alltid kom utan kanske dagen efter och då hade man suttit och väntat osv

    1. UPS tycks säta det där med misskötsel på första plats. Har fått väldigt många kommentarer från folk som har liknande erfarenheter… Konstigt att UPS fortfarande finns kvar med tanke på hur de missköter sig.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: