Jag handlar ganska mycket via internet och har vid det här laget testat de flesta fraktbolag som går att testa. De allra flesta funkar mer eller mindre fläckfritt, åtminstone här i Bagarmossen. PostNord brukar få en hel del kritik, men jag har i princip alltid fått mina försändelser i tid via dem, möjligen med något enstaka undantag. Detsamma gäller DB Schenker, DHL, Instabox och Bring, det har aldrig varit några som helst problem.
Men är det något fraktbolag jag skyr som pesten, så är det UPS! Kan jag välja bort UPS, gör jag det alla dagar i veckan – jag vill absolut inte att de ska transportera de varor jag köper för mina snålt förvärvade pengar. Tidigare i våras skrev jag ett argt inlägg om UPS och hur illa de skött leveranser av varor till mig, inte bara en utan två gånger i rad. Två gånger i rad hävdade de att man sökt mig hemma utan framgång och sedan lämnat paketet till ett ombud. Och då inte till det ombud som är närmast heller. Grejen är att jag båda gångerna varit hemma båda gångerna och nåbar på telefon.

De gånger jag fått leveranser transporterade med UPS har jag inte kunnat välja något alternativ, för det hade jag i så fall gjort utan att tveka. Och nu har man lyckats sjabbla till det igen när man ska leverera ett paket. Jag har beställt en trimmer från Philips och det enda transportalternativet var via UPS. Jag svalde min stolthet, för jag hittade en trimmer jag gärna ville ha. Sagt och gjort, jag lägger en beställning och paketet ska skickas direkt till ett utlämningsställe för att sedan aviseras mig – det kändes som något inte ens UPS skulle kunna misslyckas med.
När det gått tio dagar efter att jag beställt trimmern, har jag fortfarande inte hört något om en leverans av paketet. Jag går in på Philips hemsida och enligt uppgifterna där skulle paketet levererats till utlämningsstället. Jag ringer till Philips kundtjänst och får spårningsnumret till paketet., jag kollar på UPS’ hemsida – och mycket riktigt, där fanns paketet sedan flera dagar utan att man aviserat mig om detta.

I mitt stilla sinne funderar jag på hur svårt det kan vara? Det må vara något av en skitgrej kanske, jag fick trots allt mitt paket – även om det blev några dagar senare än jag räknat med. Men när man gång efter gång klantar till det, när det oftare blir fel än det blir rätt – då tappar även jag tålamodet till sist.
Jag har nu kontaktat både UPS och Philips brevledes och informerat dem om att jag inte kommer beställa några varor alls från ett företag där enda transportalternativet är UPS. Jag vill helt enkelt ha möjligheten att välja bort det alternativet. UPS har en gång för alla bevisat att de inte är kapabla att leverera paket på ett tillfredsställande sätt och då vill jag inte anlita dem alls.

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

1 kommentar

  1. Om man inte kan leverera i tid enligt avtal kanske mottagaren inte var hemma? Bara en tanke……

Kommentera

%d