Att det var Magdalena Andersson som valdes till ny partiledare för Socialdemokraterna var knappast särskilt förvånande. Personligen hade jag nog blivit rätt förvånad om det inte blev hon. Och jag tycker dessutom att det är ett bra val, det är en bestämd och envis person man nu valt till sina nya partiledare. Jag gillar Magdalena Andersson, det är en kvinna som vet vad hon vill och som kan tala för sig.
Det mesta pekar ju också på att Andersson också kommer bli Sveriges första kvinnliga statsminister, vilket i min värld är väldigt sympatiskt. Vi har flera bra kvinnliga partiledare, men den jag nu tror mest på som statsminister är faktiskt just Magdalena Andersson. Det är en mantel jag tror att hon kan axla väldigt bra.
Jag tänker inte hymla med att jag gillar Stefan Löfven också, jag tycker det är lite synd att han avgår. Man kan tycka många saker om honom, men man kan inte ta ifrån honom att han är en skicklig förhandlare. Han kommer gå till historien med tanke på hur många gånger han blivit avsatt men ändå kommit tillbaka som minister på ett eller annat sätt. Så det har varit några turbulenta år med sossarna vid makten, det går inte att komma ifrån.

Även om jag själv inte röstar på sossarna, så ser jag många gånger hellre en socialdemokratisk regering än en borgerlig sådan. Sossarna ligger ändå på samma sida av mittsträcket som jag själv röstar och jag tycker att det är sympatiskt att det är just en socialdemokrat som blir Sveriges första kvinnliga statsminister. Magdalena Andersson har gjort ett bra intryck som finansminister och jag har en känsla av att hon kommer bli alldeles lysande som statsminister.

Relaterade artiklar

Aftonbladet 1 2
Dagens Nyheter 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Svenska Dagbladet 1 2 3 4 5 6

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d bloggare gillar detta: