Äntligen, äntligen är hela lägenheten färdigtapetserad, i tisdags gjorde målaren det allra sista i vardagsrummet och vi kan nu glädjas åt att själva få ha valt färg och mönster i lägenheten. Vi har båda tyckt att lägenheten på något vis bara känts halvfärdig när det bara varit vitmålat överallt, nu känns det mycket mer som ett hem.
Vi har ännu inte möblerat i ordning fullt upp i vardagsrummet, det är fortfarande en hel del sladdar vi vill fästa upp mot väggarna innan vi ställer möblerna på plats. Detta är något vi inte brytt oss om att fixa med sedan vi fick veta att vi skulle få nya tapeter, det har inte känts som någon idé att att spika upp sladdar, när man ändå måste rycka loss det efter bara ett lite tag. Så det har liksom gått sladdar kors och tvärs i lägenheten sedan inflytten för några månader sedan – vilket på många sätt har stört mig ska jag villigt erkänna. Jag är sådan som tycker det ser oerhört slarvigt ut med sladdar som ligger kors och tvärs längs golven, det ska allra helst var fästa längst väggarna så att de inte är i vägen. Dessutom ser det väldigt slarvigt ut i allra högsta grad.

Nu är tapeterna uppe och det känns som att vi en gång för alla kan göra oss hemmastadda i lägenheten. Det som återstår är att göra något åt de hemska golven, men det får bli en senare fråga – just nu har vi helt enkelt inte råd. Vi måste först “lösa ut” de gamla golven, vilket skulle gå loss på över 20.000 kronor och detta är pengar vi inte har just nu.
Vi har haft många åsikter kring att Stockholmshem valt att renovera lägenhet och låta oss bekosta kalaset helt utan att vi fått vara med och välja färg och nya golv. Nu har vi mötts på halva vägen och Stockholmshem har gått med på att låta tapetsera om lägenheten utan att det kostar oss något extra. Helst hade vi velat göra något åt golven också när vi ändå varit i farten, men det får helt enkelt vänta i nuläget.
Så småningom kommer det dock att bli parkett i hela lägenheten, något vi bestämt från början att vi vill ha. Det skulle ge en helt annan känsla i lägenheten till skillnad från de plastmattor som hyresvärden och tidigare hyresgäster valt att lägga in. Jag får verkligen allergiska utslag av dessa plastmattor, jag ogillar dem verkligen. Men jag får gilla läget, just nu har vi inte råd och så är det bara. Samtidigt kanske det är skönt att slippa bo i ett flyttkaos ytterligare veckor med golvläggare springande i lägenheten. Nu blir det förmodligen inga fler hantverkare som behöver komma hit på ett tag och det känns faktiskt riktigt skönt. Det har varit folk springande här sedan vi flyttade in och åtgärdat olika saker, nu är det inget mer utöver golven som vi ska fixa med tiden och det känns faktiskt skönt.

Jag blir alltid lite obekväm av att ha hantverkare hemma, jag vet liksom inte riktigt vart jag ska ta vägen. Jag vill inte hänga över personens axel och få det att verka som att jag övervakar arbetet, samtidigt vill jag finnas tillgänglig ifall det skulle dyka upp några frågetecken. När en målare här och tapetserar om oh är i lägenheten hela dagar, då pysslar jag med annat och låter bara meddela att man får säga till om det är något. Svårare är det när någon är här för att fixa någon mindre grej blir det lite svårare. Ska jag gå iväg och göra något annat, eller ska jag vara kvar i rummet där hantverkaren är medan hen arbetar?
Jag tycker det är jättesvårt hur jag ska bete mig när vi har hantverkare här. Men jag hoppas att hantverkare och andra yrkeskategorier tycker det är roligt att jobba hos oss. När vi flyttade hade vi folk här två dagar i rad för att sköta flytten. Först “flyttgubbarna” som skötte själva flytten, sedan städare som tog flyttstädningen av den gamla lägenheten. Vi såg till att bjuda på kaffe och att det fanns vätska i form av läsk och flaskvatten som vi bjöd personalen på. Målaren fick kaffe varje dag och erbjöds lunch när vi skulle äta. Så vi tar ändå hand om personalen helt enkelt när de är här.

Tapeten i hallen
Tapeten i extrarummet
Extrarummet
Tapeten i köket
Köket (med tavlorna från vardagsrummet på köksbordet)
Fondväggen i vardagsrummet
Röran i vardagsrummet får vi leva med ytterligare några dagar
Tapeten i sovrummet
Sovrummet – med fåtöljer från vardagsrummet

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d bloggare gillar detta: