Nu är allt på plats i lägenheten efter tapetseringen. Tavlorna hänger där de ska och möblerna är tillbakaflyttade till sina tänkta positioner. De möbler som ska vara förankrade i väggarna är nu fastskruvade igen där de ska stå och vi har fått upp de lampor vi tagit ner för tapetseringen. Och det känns väldigt skönt att ha allt på plats igen, att vi har den ordning vi vill ha i lägenheten.
Det har svettats många liter när vi flyttat runt på sakerna i lägenheten, många av möblerna är rejält tunga och är minst sagt en utmaning att flytta runt i lägenheten. Andra är inte särskilt tunga, men istället ganska otympliga att flytta runt. Dit hör till exempel skrivbordet, som är drygt 1,5 meter långt men inte direkt väger särskilt många kilo. Men i sommarvärmen har det tagit på krafterna att flytta runt på allt flera gånger – först för att ge plats för målaren, sedan få tillbaka allt igen på sina platser.
Men det känns verkligen som en ny lägenhet, trots att vi har möblerat på samma sätt som innan tapeterna kom på plats. Tänk att lite färg och mönster på väggarna kan göra så mycket för trivseln i lägenheten! Vi har båda tyckt att lägenheten bara känts halvfärdig på något vis med de vita väggar som Stockholmshem valde innan vi flyttade in. Nu, med tapeter på väggarna, känns lägenheten fullbordad på ett helt annat sätt.
Efter att för andra gången på några månader levt i ett nytt flyttkaos är nu alla saker återigen på plats. Nu har vi även sett till att få ordning på alla sladdar som ska dras överallt i lägenheten. Det är inte alltid placeringen av strömuttag stämmer överens med var man vill till exempel TV och olika ljuskällor, så man får dra förlängningssladdar åt höger och vänster. Sen är det förstås nätverkskablar till wifi-routern och det skatbo av sladdar som hör till stereon som man vill få ordning på. Sedan det blev klart att vi skulle få nya tapeter, har vi inte brytt oss om detaljer som att ordna med alla sladdar som ska dras. Sladdarna har istället legat löst på golvet, en ordning som kan ge mig allergiska utslag. Jag kan tycka att det ser oerhört slarvigt ut med skatbon av sladdar direkt på golven. Men nu är alla nätverkssladdar, antennsladdar och förlängningssladdar som är dragna runtom i lägenheten snyggt och prydligt uppfästa mot väggarna.

Sommarvärmen har på allvar kommit, åtminstone till Stockholm. Från att det varit ganska kyligt i maj, har nu sommaren kommit på allvar – vilket ju är helt underbart! Jag har äntligen kunnat hänga undan långbyxorna och de långärmade skjortorna och helt övergått till shorts och kortärmat. I normala fall brukar jag övergå till shorts redan i maj, men i år har det varit för kyligt för det. Till och med jag – som i normala fall är väldigt varmblodad – har hållit mig till långbyxor och en tunn jacka under merparten av maj månad. I normala fall går jag hellre och småhuttrar än att jag svettas (vilket jag kan göra i omåttliga mängder under sommaren) och väljer hellre lite tunnare kläder än varma. Till exempel äger jag ingen varm vinterjacka, eftersom jag svettas omåttligt mycket i sådana kläder, även mitt i vintern. Sen ska väl tilläggas att de stockholmska vintrarna ofta är ganska milda och det sällan är särskilt många minusgrader.
Det har i alla fall känts skönt att jag kommit i sommarkläderna från förra året. Ofta brukar jag få köpa nya kläder från sommar till sommar, men så har det inte varit i år. Och det är ju något positivt att vikten inte ändrat sig mer än så sedan förra sommaren.

Apropå vikten, så verkar det som att min nya diet faktiskt givit verkan i vikt och midjemått. Jag har börjat tänka på mängderna mat jag sätter i mig, något jag började med för ett antal veckor sedan. Och sedan ett par veckor tillbaka har jag tagit bort allt onödigt socker, såsom till exempel godis, efterrätter och fikabröd. Jag kör stenhårt på biten med socker, för jag vet att jag inte kan synda ibland – som exempelvis under helgerna – och hålla mig ifrån resten av tiden. Det funkar liksom inte för mig, syndar jag någon gång här och där är jag snart tillbaka i gamla vanor igen. Så jag har bestämt att helt hålla mig ifrån alla sötsaker utan några som helst undantag.
Och nu börjar det visa resultat på vågen! Inte mindre än fyra kilo har jag gått ner under de gångna veckorna, vilket är ett bättre resultat än jag väntat mig. Och det är framförallt sedan jag plockade bort allt onödigt socker, som jag märkt av den största viktnedgången. Då tycker jag ändå inte att jag tidigare ätit några exceptionellt stora mängder socker, utan det har mest blivit lite godis och fikabröd på helgerna. Men uppenbarligen har det givit effekt, så som det ser ut nu kommer jag fortsätta på den inslagna banan och låta bli socker i så stor utsträckning som möjligt.

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d bloggare gillar detta: