Tidningsbudet i Bagarmossen måste formligen hata mig. Jag är en av få som fortfarande envisas att hålla mig till papperstidning som levereras i brevlådan under natten. Och jag prenumererar inte bara på en tidning, utan flera – och dessutom har jag en tendens att säga upp tidningar och skaffa nya prenumerationer med jämna mellanrum. Ibland blir det uppehåll på vissa prenumerationer innan tidningen börjar komma igen. Andra gånger byter jag ut någon tidningsprenumeration för att jag fått ett bättre erbjudande någon annanstans.
I dagsläget har jag både Svenska Dagbladet och Dagens Nyheter som delas ut måndag till söndag. Till det har jag Dagens Industri som kommer fredag och lördag samt Dagens ETC som kommer på lördagar. Så det blir några tidningar att hålla reda på för tidningsbudet. Framförallt när jag har för vana att emellanåt ändra mina tidningsprenumerationer, så gäller det att hålla tungan rätt i mun. Visst händer det att det blir fel ibland, att jag får en tidning där prenumerationen upphört eller att en tidning inte alltid delas ut. Men det är så pass sällan det blir fel, så jag brukar inte göra särskilt stor grej av det de få gånger det händer.

Hur jag hinner läsa alla tidningar? Jo, tro mig; det gör jag! Jag har haft papperstidning hem i brevlådan i princip hela tiden sedan jag flyttade hemifrån i slutet av 90-talet. Och det har blivit en inbiten vana att bläddra i tidningen till morgonkaffet, en vana som jag helst inte vill avstå ifrån. Hinner eller orkar jag inte läsa allt i samband med frukosten, tar jag med tidningen på tunnelbanan på väg till jobbet eller läser den senare under dagen.
Sen ska tilläggas att det inte bara är morgontidningar som dimper ner i brevlådan. Utan jag prenumererar även på tidningar som Illustrerad Vetenskap, en whiskytidning, en fototidning och en litteraturtidning som kommer med posten med jämna mellanrum. Jag kan tycka att det är ett bra sätt att hänga med i vad som händer i omvärlden genom att just läsa tidningar. Det är något rofyllt över det hela, något stämningsfullt med en prasslande tidning. Det är något helt annat än att läsa tidningen på en dataskärm eller platta. Jag kan liksom inte riktigt tycka att det är samma sak att ta del av nyhetsflödet via en skärm. Såvida det inte är frågan om att se TV-nyheterna, för det är något jag också försöker göra varje dag.
Kalla mig gärna konservativ om ni vill, men jag kommer förmodligen vara en av de sista som säger upp min morgontidning när digitaliseringen gått så pass långt att papperstidningar slutar att ges ut. Just eftersom jag tycker att det är ett bra sätt att försöka bygga på sin allmänbildning att just hänga med i nyhetsrapporteringen på olika sätt. Och mitt sätt är att bland annat prenumerera på olika tidningar.

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d