Det är tråkigt att banta och ständigt tänka på vad som är bra för midjemåttet eller ej. Även om det givetvis är kul när det ger resultat och man märker att midjemåttet minskar och kläderna sitter allt bättre på kroppen. Någonstans är det ju förstås det jag strävar efter och det jag trots allt vill uppnå. Men jag saknar också mycket. Jag saknar att kunna ta en öl, jag saknar pizza och hamburgare – ja, väldigt stora delar av mitt gamla leverne. Det enda jag känner att jag inte har några större problem att hålla mig ifrån är sötsaker, det saknar jag inte särskilt mycket.
Det värsta är att jag vet att jag lätt kommer att glida tillbaka i gamla vanor om jag tummar för mycket på mina uppsatta “levnadsregler”. Börjar jag frångå dem för mycket, är jag snart tillbaka i gamla spår igen. Och då går jag miste om allt jag kämpat med de sista veckorna, alla de kilon jag gått ner är inga svårigheter att gå upp igen på nolltid.
Men litegrann har jag bestämt mig att kunna frångå mina ganska hårda regler vad gäller mat och dryck. Inte mycket – men någon gång här och där ska jag ändå tillåta mig att faktiskt kunna ta något utöver det vanliga. Jag unnar mig inga pizzor, inga sötsaker, snacks eller godis. Det blir väldigt få öl och hamburgare också för den delen, men det kanske är just där jag ändå låter mig tumma en liten, liten aning på reglerna ibland. Bara för att se om jag lyckas hålla det hela på en vettig nivå. Lyckas jag inte, återgår jag helt till de hårda regler jag haft på sistone och låter mig inte unna mig fler saker på ett bra tag framöver.
Men ikväll är en sådan kväll, som jag tillåter mig något utöver det vanliga. Jag är gräsänkling och tycker det är fruktansvärt tråkigt att laga mat när jag är ensam. Först tänkte jag gå till de relativt nyöppnade tapashak, som öppnat här i Bagarmossen. Men där hade man “förstås” semesterstängt, så jag valde att gå till den lokala pizzerian istället. Där vet jag att man har helt okej mat och dessutom fullständiga rättigheter. Det är visserligen ett ställe där många av områdets lokala alkisar håller till, men det är ändå förhållandevis lugnt och städat där. Så jag brukar gå dit någon gång ibland när jag inte orkar laga mat – så som ikväll.
Ikväll unnade jag mig faktiskt ett par glas cava och en hamburgertallrik. Må så vara att det går stick i stäv med hur jag valt att leva de gångna veckorna, men någon gång här och där kan jag synda en liten aning.

I övrigt har jag hållit igång ganska mycket denna lördag och varit på benen en stor del av dagen. För den som missat det, har Stockholm Pride gått av stapeln idag och jag kunde förstås inte motstå frestelsen att gå dit en sväng, framförallt med tanke på att vädret så tillät. I ett soldränkt Stockholm gick paraden genom stan och jag med sällskap gick en stund med i avdelningen för “stolta föräldrar och släktingar”. Jodå, det finns personer i familjen som tillhör gayvärlden, så det faller sig rätt naturligt att varje år gå en sväng i den avdelningen av pridetåget.
I år kändes tåget väldigt överbelastat av företag och myndigheter som ville synas i “rätt” sammanhang. Det kändes som att det tidigare år varit roligare ekipage som deltagit, medan det i år var ekipage från Skatteverket, AP-fonden, Swedbank och Skolverket. Jaja, lite kul att se var det trots allt, det ska jag ändå erkänna. Det är liksom tradition i familjen att varje år se pridetåget och – oftast – även gå en sväng på tågets väg.

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d bloggare gillar detta: