Ibland måste man verkligen tänka till när man ska fota. Innan jag började kursen i höstas, har jag nog aldrig reflekterat över hur pass mycket man får tänka till kring budskapet man vill förmedla med en bild. Som med mycket annat, känns det lite grann som “hur svårt kan det vara?”
Det svåra kanske inte alltid är hur an vill förmedla ett budskap, utan att sedan hitta det rätta motivet.

Denna vecka har det varit ålderdom och åldrande som ska avbildas. Antingen människor eller föremål. Och med väldigt få personer i min bekantskapskrets som kan gestalta ålderdom, har jag fått hitta andra motiv som kan gör det. Tur är väl att jag själv gillar second hand när det kommer till inredning och på så vis kunnat hitta saker som avbildar åldrande på ett bra sätt.

Vill du anlita mig som fotograf?

På min hemsida Allkonstnären Tobias Lindqvist hittar du priser och bokningsmöjligheter!

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d bloggare gillar detta: