Vi brukar oftast inte ha något stort påskfirande, utan det brukar bli ganska lugnt. Det brukar bli lite påskmat och godis förstås, men inte så hemskt mycket mer. I år gjorde vi det medvetna valet att inte fira med några andra, utan ta en lugn och Coronavänlig påskhelg. Att sambon dessutom varit schemalagd att jobba hela påskhelgen gjorde givetvis beslutet lättare att ta. På påskafton möttes vi uppe inne i stan och gick för att handla till påskmiddagen. I år kostade vi på oss lite extra och handlade det mesta i delikatessdisken på Daglivs. Ibland brukar jag göra egen sill, men det blir ofta så mycket mat när man gör eget. Somliga år har vi haft påskmat i flera dagar, med slutresultatet att man så småningom ledsnar på sill, Janssons frestelse och ägg. Nu valde vi att köpa relativt små mängder mat från delikatessen istället. Det enda vi gjorde själva var Janssons frestelse. Och vi lyckades hålla det på en sådan nivå att det inte blev särskilt mycket rester.

Jag har ägnat en stor del av påskhelgen åt att skriva och plugga – och har faktiskt fått en hel del gjort. Jag har betat av en av två inlämningsuppgifter som jag har över påsklovet, vilket får vara ett bra resultat. Under den kommande veckan ska jag ta tag i inlämningsuppgift nummer två och kommer förhoppningsvis bli klar även med den innan påsklovet är över.
Så vi har ju inte riktigt påsklov i dess rätta bemärkelse, eftersom vi förväntas sitta och plugga en del ändå. Men vi har inga föreläsningar, utan kan själva lägga upp våra studier. Och det är faktiskt rätt skönt, det gör att man komma och gå lite som man vill bara man får saker och ting gjort. Så jag ser till exempel till att sova ut på morgnarna och även försökt att komma ut litegrann varje dag.

Jag har under påskhelgen bestämt mig att boka in en läkartid hos vårdcentralen så fort helgen är över. Min vänstra höft har trilskats till och från en längre tid och nu under påsken har det varit värre än någonsin. Det kommer och går, men med jämna mellanrum har jag så ont att jag knappt kan gå. Och smärtan kan komma plötsligt; det kan gå från att jag rör mig helt obehindrat till att det gör så ont att jag nästan skriker rakt ut. Det ska även tilläggas att jag har en väldigt hög smärttröskel, så det ska mycket till innan jag börjar klaga på att jag har ont någonstans.
Så nu har jag plockat fram käppen jag köpte för några år sedan, i ett försök att avlasta höften när jag går. Käppen köpte jag när jag fick cancer för några år sedan och gick väldigt dåligt. Jag gillade inte käppen jag fick från sjukvården, utan tyckte att om jag nu går dåligt, kan jag ändå göra det med viss stil. ”Handtaget” är i form av en dödskalle i nysilver och själva käppen i svart ädelträ. Så även om jag har ont och svårt att gå, så gör jag det med viss stil! 😊
Men nu får det som sagt bli ett läkarbesök och få höften undersökt en gång för alla. Förhoppningsvis är det något enkelt som är lätt att komma tillrätta med. För ett antal år sedan hade jag ont i den andra höften och då var de så enkelt som en inflammation i höftmuskeln. Jag fick ett par sprutor i höften och sen var det onda borta. Så jag hoppas förstås att det är något liknande även denna gång.
Det är så konstigt bara, att det kommer och går utan att jag egentligen gör något speciellt. På påskafton var jag igång som vanligt, var på stan och gick precis som vanligt. Sedan när vi stod i köket för att gör i ordning middag, slog smärtan till med full kraft och det var nästan som att höften vek sig under mig. Sen kom smärtan i vågor, för att vara helt borta igen på påskdagen, för att återigen slå till igen på påsdagskvällen.

Käppen jag under påskhelgen haft för att avlasta min höft…

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d bloggare gillar detta: