Någon gång då och då brukar jag kosta på mig en massage. Jag brukar vara väldigt stel i kroppen emellanåt och en uppmjukande massage brukar göra susen. Oftast blir det thaimassage, något som blivit lite av en favorit. För ett par månader besökte jag ett nyöppnat thaimassageställe som jag av en slump hittade via nätet när jag var på en filminspelning. Massagestället låg precis efter vägen som jag skulle ta när jag åkte hem efter inspelningen. När jag satt på tunnelbanan hem, bestämde jag mig för att ge det nya massagestället en chans, de hade trots allt ett erbjudande eftersom de var nyöppnade och erbjöd massage för 300 kronor per timme. Jag gick dit och blev visad in i ett litet rum där jag fick en ganska halvhjärtad massage – det var mellanmjölk så det skvätte om det hela.
När jag fått den timmes massage jag betalat för, kom den stora kallduschen. Massösen tog ett resolut grepp om mandomen och erbjöd mig en happy ending. Sanningen att säga, så blev jag för några sekunder rätt ställd och visste inte riktigt vad jag skulle svara för att slingra mig ur situationen. Men så fann jag mig till sist och tackade vänligt men bestämt nej till massösens oblyga invit. Mycket kan man säga om mig, men betalar för sex gör jag helt enkelt inte – då är jag hellre utan helt och hållet.

Jag lämnade massagesalongen med en stor klump i magen, jag blev riktigt illa berörd av det inträffade och har tänkt en del på det sedan det inträffade. Jag undrar under vilka förhållanden som tjejerna är tvungna att jobba på den här salongen. Man hör ju ska med jämna mellanrum rena skräckhistorier om tjejer som luras till Sverige och sedan tvingas att sälja sex. Många gånger får de inte ens ta del av de pengar de drar in. Plus en massa annan skit som prostitution också drar till sig tyvärr.
Samma kväll mejlade jag faktiskt polisen och tipsade om massagesalongen och jag får hoppas att de faktiskt följer upp tipset. Jag kan inte komma ifrån att jag är lite nyfiken på om något hänt med mitt tips. Av ren nyfikenhet har jag mejlat Polisen och frågat vad man eventuellt gjort, men ännu inte fått något svar.

Jag blev lite påmind om historien med massagesalongen, när jag senaste dagarna plöjt igenom “En kropp till salu” som gått på SVT. Där fick man följa en rad tjejer som under vedervärdiga förhållanden sålt sex i Sverige. Och man blir verkligen förfärad över hur vissa män tar sig rätten att behandla kvinnor, som ju oftast är de som faller offer för sexhandel och trafficking. För somliga är en kvinnokropp en handelsvara som du kan göra lite vad du vill med utan att ha några större samvetskval. När jag såg serien blev jag riktigt illamående – milt uttryckt – över vad kvinnorna fått genomlida. Och detta förekommer hela tiden, inte bara i Sverige utan världen över.
Och jag funderade på vilka öden tjejerna jag träffat på massagesalongen fått möta, det hela kom liksom så nära helt plötsligt. Man kan alltid göra det enkelt för sig och säga att “kvinnan får det hon vill (alltså pengar) och mannen för det han vill (pengar)” genom sexhandeln, för tro mig – jag har hört just sådana argument för att försvara sexhandel. Ett resonemang där man bara gör det enkelt för sig och förringar problemet med sexhandel. Det största problemet är istället att det finns män som ser kvinnokroppen som en handelsvara som man kan göra lite vad man vill med.

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d bloggare gillar detta: