Så är det 2022 och det känns nästan lite sorgligt att helgerna är över för den här gången. Nyårsafton tillbringade vi hemma i lugn och ro, så som vi oftast firar in det nya året. Vi följde hyfsat våra nyårstraditioner och klädde upp oss till middagen. I vanliga fall brukar vi få till Söderhallarna och handla småplock till middagen, men i år fanns inte riktigt den tiden. Istället köpte vi en färdig matkasse från Melanders med en fyrarätters middag för två personer. Så vi åt middag, spelade lite spel innan det var dags för myskläder och bänka sig framför TV:n.
Tyvärr var vi inte helt nöjda med maten dock, vi hade förväntat oss något lite extra med tanke på vad vi betalade för maten. Det var inget fel på den, men vi hade förväntat oss lite mer smaksensationer för det priset man satt på kassen. Man kund välja mellan kött eller fisk och vi valde fiskkassen. De två förrätterna bestod av pilgrimsmusslor och hummer, till varmrätt hälleflundra och chokladmousse till efterrätt. Det lät väldigt gott när man läste menyn, men uppfyllde tyvärr inte riktigt våra förväntningar när man betalar över 800 kronor per person för maten.
Nåja, det var ett lyckat nyårsfirande i övrigt och det var inte direkt så att vi svalt med tanke på hur mycket mat vi trots allt fick för pengarna. Vi avslutade 2021 med att se tolvslaget från Skansen och sedan se de lokala fyrverkerierna från balkongen. Det brukar inte vara något organiserat fyrverkeri i Bagarmossen, utan det är enbart “privata” fyrverkerier som erbjuds. Men det är gott nog, det brukar smällas ganska duktigt runt tolvslaget i området.

Nu är det 2022 och jag har gjort årets första arbetspass under natten som gått. Under natten drog ett snöväder in över Stockholm och jag kunde genom fönstren på jobbet se hur snön yrde runt i de stundtals ganska hårda vindarna. Det snöade rätt kraftigt och jag hann framåt morgonen bli lite orolig för hur tågen skulle ta sig fram när det väl var dags att ta sig hemåt för att sova. Alla som bor i Stockholm och är beroende av pendeltågen vet vilket elände några millimeter snö kan ställa till med. Kommer det snö, vägrar pendeltågen att gå som de ska. Något jag själv kan tycka är lite småkonstigt. Kommer det mycket snö på en gång, förstår jag att det kan ställa till det. Men det behövs inte särskilt stora mängder snö för att pendeln ska få bekymmer och totalt frångå den ordinarie tidtabellen.
Men i morse hade jag tur, tågen gick som de skulle vädret till trots. Jag lyckades utan några större bekymmer ta mig hem till sängen. Jag var faktiskt beredd att i nödfall beställa en taxi för att kunna ta mig hem, men det behövdes aldrig som tur var.
Samtidigt blev jag faktiskt lite positivt överraskad att tågen gick som de skulle med tanke på de snömängder som ändå kommit under natten. Jag hade trots allt kunnat haft förståelse för tågstrul med tanke på de snömängder som fallit. För varje minut som gick under morgontimmarna kunde jag se hur snödrivorna växte sig allt större på gatan utanför.
Sen finns det en mysfaktor i det där med snöoväder. Så länge man slipper vara utomhus är det rätt mysigt att sitta och se snön falla därute. Lite ironiskt är det väl dock att snön inte kunde behaga komma till jul, utan prompt skulle komma något dygn efter att helgerna faktiskt är över. Det hade ju varit trevligt med en vit jul istället för det gråa och trista väder som varit på sistone i Stockholm. Det är trots allt en av nackdelarna i Stockholm, att vintrarna inte är mycket att hurra för.

Nu väljer jag att se fram emot de roliga saker som 2022 har att erbjuda, åtminstone till en början (och som jag känner till). Jag ska visserligen vara sjukskriven under en dryg månad för att gå på min strålbehandling med start till veckan. Men jag ser samtidigt fram emot den annalkande flytten, som vi ska börja styra upp under de kommande veckorna. Vi har bestämt oss för att anlita en flyttfirma som ska få ta hela arbetet med flytten. Vi kommer köpa hela paketet med packning, flytt mellan lägenheterna och slutligen flyttstädning. Det blir inte så dyrt som jag själv hade befarat från början, utan det går att komma hyfsat billigt undan. Vi kommer vara på plats under flytten och agera lite arbetsledare så att de tyngsta möblerna hamnar på rätt ställe direkt i samband med att de flyttas.
Sedan ska vi också ta tag i den roligaste biten, nämligen att beställa nya golv, tapeter och köksluckor till den nya lägenheten. Vi kan inte göra några beställningar innan vi har tillgång till den nya lägenheten. Men vi vet ungefär vi vill ha det, så det fattas bara en formell beställning hos Stockholmshem.
Så det är det roliga att se fram emot under 2022, även om det är ett stort projekt att flytta. Det är omständligt och mycket jobb, samtidigt som det faktiskt är roligt med lite ombyte i tillvaron. Det ska bli kul med ett nytt boende och vi känner båda att vi kommer att trivas i den nya lägenheten.

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d bloggare gillar detta: