I torsdags släpptes tiderna för oss som 40+ för att få vaccinera oss. Jag har verkligen sett fram emot att få vaccinera mig och att på så vis sakta kunna börja återgå till en så normal tillvaro som möjligt. Sedan länge har jag bestämt mig för att mer eller mindre “hänga på låset” för att få en tid för vaccination så snart som möjligt. Och det har jag också gjort. Redan i torsdags morse loggade jag in på Landstingets app för att försöka boka en tid. Men tiderna tycks stryka med likt smör i gassande solsken.
I och med att jag inte är i stan för tillfället, har jag lite svårt att få till en vettig tid som passar. Det är inte så bara att sätta sig och köra nästan 30 mil för en vaccination, samtidigt som jag inte vill gå hemma hela tiden heller för att bara vänta på en passande tid. I absolut värsta fall får jag vänta till efter midsommar med vaccinationen, men jag vill helst få det avklarat innan dess. Jag har loggat in flera gånger sedan i torsdags och försökt hitta tider som kan passa, men än så länge har jag inte lyckats.

För min del har sedan länge känts som en självklarhet att vaccinera mig när min chans ges. Inte för att jag tycker det är jättekul med sprutor, utan snarare för det är allas vårt ansvar att vaccinera oss för att få ned smittspridningen. Jag får erkänna att jag har svårt att köpa argumenten från “antivaxxarna”, som florerar rätt vilt på sociala medier. Vissa är ju rena konspirationsteorier, om att vaccinationerna egentligen syftar till injicera mikrochips i folk för att sedan kunna kontrollera befolkningen. Ja, ni hör ju, det är rent hårresande vad folk kan koka ihop hemma på kammaren. Hade samhället velat ta en sådan kontroll över befolkningen, hade man nog sedan länge hittat vägar att göra det. Jag tror inte att man börjat med att sprida ett virus med miljoner döda världen över för att sedan inleda en massvaccination. Det är bara konspirationsteorier och inget annat.
Sen kan man naturligtvis alltid ha en diskussion när ett vaccin tagits fram väldigt snabbt, som i det här fallet. Men i dagsläget har så många vaccinerats utan att det påvisats särskilt svåra bieffekter mer än väldigt få fall. Så även det argumentet börjar bli ganska uddlöst trots allt.
Jag har svårt att tro att man släpper ett vaccin utan att vara hyfsat säker på att det inte är direkt hälsovådligt, så dumma är varken myndigheter eller läkemedelsföretag. Sen finns alltid en liten risk för bieffekter när det kommer till alla läkemedel, inklusive nya vacciner. Det är liksom en kalkylerad risk man får ta. Alla som någon gång tagit någon form av läkemedel, vet hur bipacksedlarna kan se ut. Det kan vara långa listor med biverkningar, sida upp och sida ner – men många av dem drabbar bara ytterst få personer. Det kan var en person per 100 000 som får vissa biverkningar. Den dag man kan ta fram läkemedel helt utan biverkningar, är jag den första att ta dessa. Men i dagsläget ser inte verkligheten sådan ut, tyvärr.

Hur tänker ni andra? Kommer ni vaccinera er?

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d bloggare gillar detta: