Alltså, kan någon förklara för mig hur det kommer sig att det är så lukrativt att skicka ut spammejl?! Finns det verkligen någon normalbegåvad person som går på dessa mejl överhuvudtaget??! Sen får jag väl erkänna att vissa av dessa mejl är mer underhållande att läsa än andra. Jag brukar sällan läsa dem särskilt noggrant, utan raderar dem så fort jag inser att det är spam. Men ibland kommer det spammejl, som jag faktiskt lägger lite mer energi på än andra – och rentav läser från början till slut. Som när jag häromdagen fick veta att jag tydligen är misstänkt i en pedofilhärva. Jo, det är tydligen sant – åtminstone om man ska tro mejlet jag fått. Mejlet är undertecknat av Mats Löfving, som ju är polis i verkliga livet. Men jag tror knappast att det är Löfving som ligger bakom detta mejl.
Och jag tänkte inte ens tanken att jag faktiskt skulle vara misstänkt för brott när jag läste mejlet. Inte bara för att jag vet mig att jag inte är pedofil, utan en rad andra saker också. Hade jag varit misstänkt för ett sådant brott, hade Polisen knappast kontaktat mig mejlledes och givit mig en chans att undanröja bevis och kanske rentav gömma mig undan rättsväsendet. Då hade jag förmodligen haft ett par uniformerade konstaplar som ringt på dörren tämligen omgående – framförallt med tanke på att mejlet är utformat som att jag skulle vara identifierad och allt. Inte sjutton skulle polisen då nöja sig med att bara skicka ett mejl till mig och tro att jag besvarade det. Så dum är knappast svensk polis.

Dum måste man nog däremot vara om man låter sig luras av dessa mejl. Finns det verkligen någon som går på detta, ens om man nu råkar vara pedofil?? Möjligen finns det någon enstaka person som kanske sätter morgonkaffet i halsen vid en första genomläsning, men tänker man till lite så förstår ju vem som helst att detta är ett bedrägeriförsök.
Sen är det lite kul att driva med dessa bedragare, det är något jag brukar göra ibland om jag har lite långtråkigt. Så ja, jag har faktiskt besvarat mejlet – men med ett totalt “god dag yxskaft-svar”. Det verkar som bedragarna förstått att jag faktiskt driver med dem, för de har inte skrivit tillbaka (men kommer det ett svar, lovar jag att hålla er uppdaterade). Ibland kan konversationerna bli ganska långa med dessa bedragare – och alltmer absurda. Är jag tillräckligt trovärdig när jag besvarar bedrägerimejlen, klaffar det inte för bedragarna att jag faktiskt bara driver med dem. Istället kommer svar efter svar efter svar – och man verkar verkligen tro att jag gått på det hela.
Vad gäller just detta mejl, räcker det med en enkel googling så ser man dessutom att Mats Löfving inte är chef för nationella operativa avdelning. Det är istället en Johan Olsson. Ja, ni ser ju – det är lätt att genomskåda den här typen av lurendrejerier. Om det finns något som heter biträdande komissionsledamot inom Polisen har jag dock ingen aning om, men jag har aldrig hört titeln och den låter väldigt långsökt.
Nåja, lurad blev jag inte den här gången. Däremot fick jag mig ett gott skratt – både att någon tror att man kan lura någon med detta och att det förmodligen finns en och annan person därute som går på det här. Ja, se människor… 😂🤣

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d bloggare gillar detta: