Sakta har jag börjat förlika mig med tanken att semestern börjar lida mot sitt slut. Imorgon bär det av mot Stockholm igen för att ägna några dagar åt tvätt och förbereda sig inför att jobbet drar igång på måndag. Lite smått börjar vardagen dra igång igen redan denna vecka. På torsdag har jag tackat ja till en filminspelning, något som jag visserligen bara gör för att det är kul och inte för att det är ett måste. Sen ska jag försöka komma igång med träningen igen. Minst ett träningspass ska det bli innan måndag – för en gångs skull ska det bli skönt att komma igång med att röra på sig igen. Under semestrarna brukar även träningen ligga i träda – och det märks en markant skillnad både på konditionen och vikten när man är tillbaka igen.
Men nu väntar snart nästa utbildning genom hemvärnet, med början i oktober – och då är det bra om jag kommit tillbaka till normalläge igen för att helt enkelt orka med den veckolånga utbildningen.
Idag satt jag och gick igenom almanackan inför hösten, samtidigt insåg jag att är en rätt händelserik höst jag har framför mig med en hel del roligt att se fram emot. Dels är det militärutbildningen genom hemvärnet i oktober, men också en del tjänsteresor och nya arbetssysslor. Det gör det aningen lättare att börja jobba igen på måndag. Och jag får dessutom en mjukstart, i och med att jag åker på höstens första tjänsteresa redan på måndag eftermiddag.

Sen går det ju inte att komma ifrån att man saknar vissa bekvämligheter efter ett par veckor i skärgårdsmiljö. Saker som vanlig toalett, dusch och det inte är helt becksvart utanför fönstren på kvällarna. Det är otroligt skönt när man kommer ut hit i början av sommaren och semestern, men relativt skönt när man väl åker hem igen också. 😊

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d