Jag trodde nog inte riktigt att det skulle bli en misstroendeomröstning i Riksdagen idag, någonstans trodde jag att man skulle komma med en lösning i sista stund. Det är ju så ofta så inom politiken känns det som; hot om misstroenden åt höger och vänster, men sedan kommer en lösning som i sista stund undviker en misstroendeomröstning. Jag kan tänka mig att det varit febril aktivitet på regeringskansliet under den gångna helgen – och aktiviteten lär fortsätta eftersom man nu har en vecka på sig att ta ställning om det ska bli ett extraval eller om statsministern ska lämna in sin avskedsansökan. Så mycket till midsommarfirande bör det nog inte bli för den sittande regeringen har jag en känsla av. Man kommer förmodligen sitta i sammanträden hela midsommarhelgen verkar det som med tanke på det politiska läget.
Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om den uppkomna situationen. I ärlighetens namn trodde jag inte att det skulle gå så långt att det ens skulle gå till en omröstning överhuvudtaget. Nu var det fler partier som hakade på misstroendeförklaringen än enbart Vänsterpartiet, men jag trodde faktiskt inte att man skulle vara så hårdnackade i frågan som man varit. Sen tycker jag det är helt rätt att man driver frågan om marknadshyror, eftersom det är något som jag är helt och hållet emot. Men jag trodde inte riktigt att man skulle ha stake att driva frågan så hårt som man gjort från Vänsterpartiets sida.

Sen får man hålla tummarna för att det inte blir en värre parlamentarisk situation, med till exempel en borgerlig regering med stöd av Sverigedemokraterna. I värsta fall är det det som blir resultatet, oavsett om det blir ett extraval eller ej. Jag är fullt medveten om att alla inte håller med mig, men jag ser långt hellre att den nuvarande regeringen sitter kvar, snarare än att en borgerlig regering tillträder. Framförallt om det skulle bli med stöd av Sverigedemokraterna.
Så jag vet inte vad som är värst, marknadshyror eller en borgerlig regering med stöd av Sverigedemokraterna. Det är verkligen som att välja mellan pest eller kolera. Så jag håller nu tummarna att sossarna får sitta kvar på ett eller annat sätt, helst med stöd av Vänsterpartiet om ni frågar mig. Skulle borgarna få makten, finns det ändå risk för marknadshyror eftersom man inom borgerligheten är för marknadshyror.
Det ska bli spännande att se hur mycket Vänsterpartiet har att vinna på den uppkomna situationen. Förhoppningsvis hamnar man i en situation där man får mer inflytande än tidigare, men som jag ser det finns det inga garantier för något sådant.

Samtidigt är det ett underhållande skådespel som just nu utspelar sig inom svensk politik. För lite spännande är det ändå någonstans, det måste jag ändå erkänna. Det är inte mycket annat man pratat om på radio eller TV senaste dygnen, det går liksom inte följa med i nyhetsrapporteringen utan att ta del av den rådande regeringskrisen. Jag är faktiskt glad att jag inte är politiker, jag skulle aldrig klara all den pajkastning som råder inom politiken. Att man har olika åsikter i olika frågor är helt naturligt, men det känns som ett ganska hårt klimat inom politiken emellanåt och jag skulle helt enkelt inte orka med en sådan arbetsmiljö. Desto roligare är det att ta del av skådespelet som åskådare via TV-rutan.

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d bloggare gillar detta: