Jag har bott i Stockholm i strax över 20 år, men vissa saker kan jag helt enkelt inte vänja mig vid här. Trots att jag bott här så pass länge, undviker jag fortfarande att köra bil inne i stan. Jag kan helt enkelt inte med den stockholmska rusningstrafiken, det går liksom inte att vänja sig vid den. Och då har jag både bott och varit i avsevärt större städer än Stockholm.
Jag stressar sällan upp mig i onödan, men ska jag köra bil i Stockholmsrusningen blir jag extremt stressad. Trots att jag börjat lära mig hitta helt okej och har tillgång till GPS. När jag flyttade hit strax innan millennieskiftet, fanns inga GPS:er på samma vis som idag. Då var det helt hopplöst att sätta sig och köra i en stad där man inte hittade ordentligt – ville man sedan ha ett extra stresspåslag, körde man givetvis under rusningen. 

Sista tiden har jag dock börjat tvinga mig att köra i stan. Inte för att jag tycker om det, utan för att jag insett att jag förr eller senare helt enkelt måste lära mig detta. Men det är inte helt hälsosamt för hjärta och nerver, det har jag insett sen länge. Är det något jag absolut inte skulle palla, så skulle det vara att vara yrkesförare i Stockholm. Det skulle vara rena mardrömmen att köra buss eller lastbil i detta kaos varenda dag – och jag skulle garanterat ha ådragit mig ett stort antal hjärtinfarkter om jag hade detta som heltidssysselsättning.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d bloggare gillar detta: