Så börjar saker och ting falla på plats när det gäller flytten. Vi har hittat en flyttfirma som vi kommer att anlita och en firma som ska komma göra en översyn av persiennerna i den nya lägenheten. Persiennerna är i väldigt dåligt skick och behöver verkligen göras något åt så att man kan använda dem. Det är en service som inte ingår i hyran hos vår hyresvärd, så vi får bekosta det själva. Men det är inte så farligt dyrt, så det är ändå något man kan leva med.
Så det kommer vänta några veckor av ett liv i bland flyttkartonger och väskor i slutet av februari och en tid framåt. Det känns lite gruvsamt på något vis och jag kommer få tumma en hel del på mitt kontrollbehov och att ha koll på var alla saker är någonstans. Det är några år sedan jag flyttade, så det är en ovan känsla att riva upp hela bohaget från grunden och flytta till ett nytt ställe. Och då är det inte helt nytt, eftersom vi nu flyttar inom samma fastighet.
Jag har bott i den nuvarande lägenheten sedan 2005, så det känns lite konstigt att lämna en lägenhet som är så “inbodd” som den nu faktiskt är. Om någon månad kommer någon annan att bo i lägenheten och leva sitt liv inom samma väggar som jag själv gjort under så pass många år. Det är mycket som hänt i livet under de år jag bott här och många minnen ryms mellan väggarna i denna tvåa.
Men det känns i alla fall skönt att vi inte behöver göra så mycket själva när det kommer till själva flytten. Vi har fått ett bra pris från flyttfirman, som kommer att packa ihop allt, flytta bohaget till den nya lägenheten och sedan även ta hand om flyttstädningen för strax under 7.000 kronor. Det blir förstås dyrare än om vi skött det själva, men det känns skönt att faktiskt inte behöva göra allt grovgöra. Vi hade i vilket fall som helst tänkt ta in en städfirma för flyttstädningen och det blir nu inte så hemskt många tusenlappar dyrare för att flyttfirman ska ta hela arbetet med flytten. Det känns faktiskt ganska skönt att bara lämna över nycklarna och låta någon annan slita med bohaget och städningen. Sen kommer vi som det verkar ta ledigt för att vara med och agera lite “arbetsledare” den dag flytten går av stapeln.

Nu har vi fått ordning på alla beställningar på ny inredning i lägenheten. Vi väntar lite med tapeter och målning, eftersom det ändå är relativt nygjort. Däremot ska vi få nya golv i hela lägenheten och vi kommer kosta på att lägga in parkett i alla rum. Tyvärr verkar det inte som att golven kommer hinna bli klara innan vi flyttar in, vilket vi från början hade hoppats på. Detta gör att vi inte kan börja packa upp allt innan golven är åtgärdade. Vissa saker, som till exempel kökssakerna, kan vi packa upp men i övrigt kommer vi få bo i flyttkartonger fram tills hantverkarna gjort sitt.
Det har blivit några besök hos Stockholmshems kontor för att göra alla beställningar och jag har vid det här laget skickat ett otal mejl till deras kundtjänst för att få allt att klaffa så gott det nu går. Det är tur att de är så serviceminded hos Stockholmshem, annars hade jag varit rädd för att de vid det här laget uppfattat mig som en ganska jobbig hyresgäst.

Nu kommer vi att hamna på femte våningen, vilket är högre upp än de flesta andra hus här i Bagarmossen. Så vi kommer få en härlig utsikt över taknockarna, till skillnad från utsikten i den nuvarande lägenheten där vi ser rakt in i en betongvägg på andra sidan gatan. Och vi kommer heller inte ha samma insyn i vår nya lägenhet som vi har i den nuvarande. Ska man se någon nackdel – utöver att vi behöver större yta – med den nuvarande lägenheten, så har de varit just insynen från grannarna. Samtidigt är det ingen stor grej med insynen, det har inte direkt varit ett jätteproblem och det är inte därför vi väljer att flytta. Viss insyn får man nog till och med räkna med om man ska bo i ett relativt tätbebyggt område.

Nu är det i runda slängar en månad kvar till flytten och vi är i full gång med planeringen för att det ska gå så smärtfritt som möjligt. Även om jag inte orkar göra så mycket just nu på grund av min strålbehandling, så kan jag ändå fixa med vissa saker. Jag skickar iväg mejl och försöker koordinera flytten så gott det går och kollar upp olika saker hemifrån. Det är många detaljer som ska stämma, alltifrån elavtal och flytt av TV och bredband till att golvläggare, rörmokare och flyttfirma ska ha tillgång till lägenheten för att göra sitt jobb. Mycket börjar falla på plats och det vi kan göra nu är att vänta på att olika aktörer hör av sig för att boka in slutgiltiga tider då arbeten ska utföras i den nya lägenheten.
Just nu har vi tillgång till båda lägenheterna, vilket är ganska skönt. Det är lätt att springa emellan för att ta mått för olika saker i och med att lägenheterna ligger i samma trappuppgång. Just nu ser jag mest fram emot att vara på plats och att allt ska vara klart.

En del av nya lägenheten
Utsikten kan man leva med!

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d