Det känns lite ovant med tidig sommarledighet, jag som oftast brukar ha semester i augusti. Så det känns lite konstigt att nu börja jobba i början av juli, när merparten av sommaren faktiskt är kvar. I normala fall skulle jag i skrivande stund ha ungefär en månad kvar tills semestern börjar. Nu är dock semestern överstökad och vardagen har kommit igång igen för den här gången. Dock har jag ju regelbundna långledigheter inlagda i mitt schema, så jag kommer fortfarande ha möjlighet att kunna åka till till exempel sommarstugan några gånger till innan säsongen är över helt och hållet.
Det är alltid med kluvna känslor man åker hem från sommarstugan när semestern är över. På sensommaren är det skönt på ett vis, eftersom det börjar bli höst och säsongen för att vara i stugan faktiskt är så gott som över. Samtidigt är det lite vemodigt att säsong just är över och att man inte kommer tillbaka till ön förrän till våren. Att – som i år – åka hem strax efter midsommar istället gör att det blir ett visst vemod över att åka hem när det är så mycket kvar av säsongen. Samtidigt som jag ju nu vet med mig att jag kommer ha en hel del långledigheter och att jag faktiskt kommer ha möjlighet att åka några gånger till under sommaren.
Sen finns det alltid vissa saker man saknar efter några veckor på en liten ö. Saker som att gå på en vanlig toalett istället för utedass. Eller att kunna ta en dusch eller titta på TV om kvällarna. Vissa sådana “lyxdetaljer” finns nämligen inte i vår sommarstuga. El drog vi in för några år sedan, men vi har aktivt valt att inte investera i en TV. Och rinnande vatten är inte indraget, med allt vad det innebär. Det har sin charm att det är lite primitivt, men visst saknar man vissa bekvämligheter när man varit där nästan en månad.

Värmen har inte velat släppa sitt tag som Sverige och Stockholm sedan jag kom till stan igen, utan snarare ökat i intensitet. Och även om man jobbar, är det givetvis skönt med bra väder. Man orkar mer om det är härligt väder, jämfört med om det skulle regna och vara grått hela tiden. Sen behöver det inte vara någon extremvärme givetvis, då blir det bara jobbigt att jobba. Dagar då det till och med är jobbigt att ligga på stranden är mer eller mindre outhärdliga att jobba.
Och vår lägenhet blir oerhört varm när det är varmt ute. Det är en hörnlägenhet och solen ligger på genom ett eller flera fönster i princip från när den går upp tills den går ner på kvällen. Något som gör att vi ofta får ha persiennerna neddragna hela dagarna för att det ska bli uthärdligt. Vi har till det tre fläktar som är igång nästan nästan dygnet runt för att ge någon form av svalka.
Men jag tänker inte vara svensk i bemärkelsen att klaga på vädret – hellre värme än en grå och regnig sommar. Även om man jobbar merparten av sommaren. Och med mina arbetstider ges jag möjligheten att njuta av sommaren ändå, även jag jobbar emellanåt också förstås. Det som möjligen kan bli lite jobbigt, är att jag kommer jobba övervägande nattpass och jag vet av tidigare erfarenhet hur svårt det kan vara att sova på dagarna när det är varmt ute. Jag funderar på allvar på att köpa någon form av AC att ställa in i sovrummet inför kommande nattpass, det skulle onekligen göra en hel del för att kunna få lite sömn.

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d bloggare gillar detta: