Ibland känns det som att jag knappt har tid att gå till jobbet. Jag skulle utan några större svårigheter få tiden att gå om jag haft möjligheten att inte jobba heltid. Jag skulle förmodligen inte få långtråkigt alls om jag av någon anledning inte arbetade alls, utan skulle fullt upp i alla fall. Det är oftast inga måsten som jag har inplanerade, utan det är saker jag ägnar mig åt för att jag tycker att det är kul. De enda saker som jag planerar in under ledigheter, som kanske är mindre roliga är träningen – som jag försöker klämma in ungefär tre pass per vecka av.
Jag har ju ett schema som innebär en hel del långledigheter på 4-5 dagar och uppåt. Det är något som passar mig perfekt och jag kan verkligen ha den fritid jag vill ha. Just nu är jag mitt uppe i en tvåveckorsledighet och har haft saker inplanerade i princip varje dag. Det har varit träning, filminspelningar och nöjen i princip dagligen och jag undrar ibland hur jag ska få dygnets få timmar att räcka till. Ibland skulle jag faktiskt önska 72 timmar per dygn istället för 24, men det är rent önsketänkande.

Bland annat brukar vi några gånger per år kosta på oss en hotellvistelse någonstans i Stockholm med omnejd. Ofta kan man hitta paket med övernattning och middag och/eller spaupplevelser och då brukar vi slå till och boka in oss om det sammanfaller med att vi är lediga samtidigt (vilket inte alls är en självklarhet när man är två som jobbar skift).
Vi har hittat några favorithotell i Stockholm, där vi blivit lite av stamgäster och besöker hotellen med jämna mellanrum. En av favoriterna har blivit Hotell Hasselbacken, som inte bara har fräscha hotellrum utan riktigt bra mat i restaurangen liksom en dignande frukostbuffé. Vi ska för andra året i rad äta julbord där i december och kombinera det med en hotellövernattning.
Och just den gångna veckan har vi faktiskt kostat på oss en hotellövernattning med tvårättersmiddag i restaurangen för att sätta lite guldkant på den gråa och trista hösten. Just denna gång kombinerade vi även hotellövernattningen med ett besök på Gröna Lund, som ju bokstavligen ligger tvärs över gatan från hotellet. Vi konstaterade dock att vi nog inte skulle vara ett roligt sällskap om vi gick på nöjesfält med barn som oftast vill åka karuseller. Vi är båda höjdrädda och ger oss ogärna upp i bergochdalbanor och andra åkattraktioner. Däremot besökte vi gladeligen matstånden och körde en lite improviserad femkamp.
I och med att det är höstlov och dessutom Halloween, var det gott om folk på Grönan när vi var där. Givetvis var det spöktema med tanke på Halloween och vi var lite glada att vi var där medan det fortfarande var ljust. Inte för att någon av är nämnvärt mörkrädd, men det är klart att det sätter lite griller i huvudet när det är mörkt och det vandrar runt spöken, monster och vålnader på nöjesfältet.

Så ja, min kalender är fullmatad även de dagar jag är ledig och det är inte alls säkert att jag har sovmorgon bara för att jag inte jobbar. Jag har försökt sammanfatta även den kommande veckan för att ha koll på allt som ska göras. Jag har bokat in en filminspelning som tar två eftermiddagar/kvällar i anspråk. Till det ska jag på återbesök och röntga nacken efter min canceroperation. Även om det alltid sett bra ut på röntgenbilderna, så går det inte att komma ifrån att det alltid är en anspänning med dessa undersökningar. De görs ju trots allt av en anledning, att den förbaskade sjukdomen har en tendens att komma tillbaka när man minst anar det. Så det brukar vara några dagar av nervöst väntande efter att undersökningen är genomförd.
Sen är undersökningen i sig jobbig att genomföra, när man under nästan en timmes tid ska ligga helt still i en varm magnetröntgenapparat som låter och dundrar när den arbetar. Jag brukar vara genomblöt av svett när undersökningen väl är genomförd – och helt stel i kroppen efter att legat stilla på en hård brits under så lång tid som undersökningen kräver.

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d bloggare gillar detta: