Juli brukar vara en ganska lugn månad i många avseenden. Det märks när man rör sig på stan att det är semestertider, inte ens den stockholmska rusningstrafiken är sig riktigt lik under denna högsommarmånad. Så länge man inte jobbar inom turist- eller resebranschen går oftast tempot på jobbet ner under semestertiderna. Istället kan det ofta vara svårt att få tag på folk, det är inte alltid självklart vem man ska prata med om olika saker när ordinarie personal är på semester. Även i min enskilda firma märks semestertiderna av. Normalt brukar jag ha en till två bokningar per vecka, men nu under juli har jag inte fått en enda förfrågan. Något som egentligen är helt normalt, just juli brukar vara en lugn månad rent generellt. Så har det varit varje år sedan jag startade min firma för några år sedan.
Men till igår fick jag i alla fall äntligen min första bokning på några veckor. Det vankades filminspelning på ett hotell inne i city och jag fick iträda mig rollen som bartender till en TV-serie. Det kändes verkligen kul att komma igång med filmningen igen, det är ju ett tag sedan sist. Under lugna perioder på filmfronten brukar jag sakna det kreativa och stämningen på filminspelningar. Igår blev jag dessutom påmind om en annan sak när jag kom in i hotellobbyn inför filminspelningen. Det märks att man inte varit på något hotell sedan pandemin drog igång förra året. Det är alltid en exotisk känsla att komma in på ett hotell, en känsla av lyx, ledighet och semester. Några gånger per år brukar vi ta in på hotell en eller ett par nätter bara för att få miljöombyte och komma bort litegrann. Det händer till och med att vi tar in på hotell i Stockholm bara för att få känslan av lite lyx och flärd. Men under pandemin har inte blivit av, vi har dragit vårt strå till stacken och hållit nere på alla sociala kontakter.
Så när jag kom in i hotellobbyn igår fick jag sådan lust att gå till receptionen för att boka ett hotellrum. Det är så lockande med hotellövernattning och sedan gå ut på kvällen och äta middag för att avsluta vistelsen med en lyxig hotellfrukost.

Vilken typ av filminspelning det rör sig om får jag inte säga något om innan produktionen haft premiär. Men det var kul att komma igång igen efter det informella sommaruppehåll som varit. Jag lovar att berätta mer när premiären ägt rum och min tystnadsplikt därmed hävts.
Jag har med tiden lärt mig att det brukar vara mycket väntan under filminspelningar, även om man är schemalagd för att vara med en heldag, blir det sällan att man arbetar för fullt under alla timmarna. Utan ofta är man med en liten stund, sedan får man vänta någon timme för att sedan vara med igen. Så det gäller verkligen att ha med sig något att pyssla med medan man väntar. Själv brukar jag ha med mig min dator och kan därmed ägna tiden åt arbeta med olika saker. Det är många blogginlägg som genom åren tagit form under dödtid i samband med filminspelningar. min behändiga lilla bärbara dator har blivit något av min allra bästa vän under filminspelningarna. Utan datorn hade inspelningarna blivit ganska långtråkiga i förlängningen.
Det är faktiskt lite komiskt att man kommit så lång i tekniken att man numera tycker att en vanlig laptop är stor, tung och otymplig att ha med sig. Själv har jag två datorer: en vanlig laptop som står hemma och som jag ytterst sällan har med mig någonstans, samt en minidator som är den dator jag har med mig när jag vill ha en dator med. Jag minns närde moderna laptopparna kom, vad behändiga man tyckte att de var. Trots att man oftast behövde en separat väska att bära dem i och de trots allt vägde ett par kilo. Idag bär det mig liksom emot att bära med den vanliga laptoppen, istället tar jag med mig min minidator.

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d bloggare gillar detta: