Sakta börjar kroppen återhämta sig efter strålbehandlingen, jag märker hur fumligheten i händerna går tillbaka och balansen blir bättre. Jag är fortfarande lite vinglig på benen och händerna lyder inte alltid, men för varje dag som går känns det som att allt är på väg tillbaka. Jag sover inte längre lika länge på morgnarna, som jag gjorde första perioden efter behandlingen. Under en lång period efter behandlingen kunde jag med lätthet sova 10-12 timmar par natt. Det gör jag inte längre, utan jag vaknar ofta i helt okej tid på morgnarna och går upp och gör morgonkaffe.
Så även orken är bättre, även om jag har en bit kvar innan jag mår helt bra. Jag kommer säkerligen behöva den sjukskrivning jag har fått för att bli helt återhämtad efter behandlingen. Att det skulle ta så pass lång tid att bli återställd efter behandlingen trodde jag nog inte när jag väl påbörjade den. Jag trodde jag skulle vara tillbaka till jobbet relativt omgående efter behandlingen, men så blev det alltså inte. Men det är trots allt ganska påfrestande på kroppen att jobba enkom natt – som jag ju gör – så det är väl bra att man är helt återställd innan man faktiskt återgår i tjänst.

Nu börjar jag sakta vänja mig vid att gå hemma och jag har inga större problem att få tiden att gå. Det är fortfarande en del småplock som har med flytten att göra och jag ägnar fortfarande en hel del tid åt flyttrelaterat plock. Det är rätt kul att göra, så det gör mig egentligen ingenting – och det är kul att se vårt nya hem sakta växa fram. Nu är vi nere på detaljnivå och det är en hel del småplock som ska göras. Det är sortering av saker, småsaker som ska upp på väggar och i fönster, dekorationer av olika slag och annat småplock som följer med en flytt.
Numera är jag väldigt glad att jag prenumererar på en hel hög med morgontidningar. Medan jag jobbat, har jag emellanåt funderat över att säga upp en eller flera prenumerationer – eller åtminstone modifiera vissa av dem så att vissa tidningar bara kommer på helgen eller liknande. Men medan jag nu går hemma, är jag sjukt nöjd över de tidningar som kommer. Jag har DN och SvD som kommer sju dagar i veckan, sedan Dagens Industri och ETC som kommer under helgerna. Som sjukskriven har jag tid att ta långfrukostar med mycket kaffe och bläddrande i dagsfärska morgontidningar. Som jag känner just nu, skulle jag till och med kunna ha fler prenumerationer än jag redan har. Jag skulle med lätthet kunna plöja igenom fler morgontidningar än jag redan gör i dagens läge. Men det är just det där med pengarna, tidningsprenumerationer har en tendens att vara rätt dyra och pengar växer ju inte direkt på träd. Framförallt inte som sjukskriven, då får man vända på varenda jäkla krona.

Men det är i alla fall skönt att känna att saker och ting går åt rätt håll. Jag orkar mer, klarar mer, vinglar mindre och klarar att hålla i saker utan att tappa dem. Sakta börjar tillvaron kännas rätt okej, där kroppen fungerar ungefär som den ska och man kan ha en någorlunda normal tillvaro. Även om det fortfarande är en bit kvar, så märks det markant att allt går åt rätt håll.
Alla som varit i sitsen med en kropp som inte lyder vet vad jag pratar om. Det är en hopplös situation att ha en kropp som inte fungerar som den ska och har sin egna vilja. Jag har hittills inte råkat ha sönder något, men har tappat saker i tid och otid, vinglat som om vore jag redlöst berusad (utan att ha druckit en enda droppe) och fumlat hejvilt med saker. Det där med att skriva på datorn har varit helt hopplöst, jag vet inte hur mycket jag har fått gå tillbaka i texter och korrigerat för diverse skrivfel.
Ja, så ni förstår nog att känns som en skänk från ovan att det nu faktiskt går åt rätt håll?! Det är först när man tänker på all defekter, som man också lägger märke till dem. Jag var redo att börja jobba för några veckor sedan, men med facit i hand är det nog tur att jag faktiskt inte gjorde det. Det hade helt krasst varit rent olämplig att vingla runt på jobbet som om man vore berusad. Först nu, ungefär två månader efter avslutad behandling, börjar jag känna mig någorlunda redo att återgå till jobbet trots allt. Så några veckor till av vila och återhämtning, så är jag nog redo för en normal tillvaro igen! 😊

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d bloggare gillar detta: