Det är minst sagt varierande när det kommer till inspiration till nya blogginlägg. Ibland får jag uppslag hela tiden till nya inlägg och kan producera inlägg på löpande band. Många gånger har jag flera inlägg på G samtidigt och har nästan svårt att välja i vilken ordning jag ska publicera dem. I andra perioder, som just nu, har jag idétorka och oerhört svårt att producera några vettiga inlägg.
Men det beror ju delvis också på hur tillvaron ser ut för ögonblicket, hur mycket som händer i livet helt enkelt. Tillvaron just nu kretsar mycket kring flytten och det är nästan det enda jag lägger den energi jag har på. Jag har som mål att jag ska göra något flyttrelaterat varje dag – och det har jag i princip hållit. Men när tillvaron kretsar kring så tråkiga saker som att packa upp kartonger och sortera in saker i skåp och lådor, då blir det inte mycket stoff till blogginlägg. Jag vill inte tråka ut er följare i onödan med att skriva enbart om hur flytten går (även om det givetvis blir ett och annat inlägg som handlar om flytten).

Jag har vissa knep för att få igång inspirationen. Jag följer en rad andra bloggar, som ibland kan ge inspiration till nya inlägg på min egen blogg. Till det följer jag nyhetsrapporteringen varje dag i form av tidningar och TV:s nyhetssändningar. Ibland ploppar det upp någon nyhetsartikel eller något inslag som jag känner att jag vill kommentera på ett eller annat sätt.
Men när tillvaron kretsar kring flytten och media i princip bara rapporterar om Ukraina, är det svårt att hitta inspiration. Jag förringar inte det som händer i Ukraina, det är rent fruktansvärda scener som utspelar sig där. Men jag vill inte skriva blogginlägg om Ukraina varje dag, det skulle helt enkelt bli för monotont. Precis som att jag inte vill fylla dagliga inlägg om den flytt som just nu tar upp nästan all min tid.

Idétorka har jag vissa perioder, det går inte att komma ifrån. Det har till och med funnits tillfällen då jag på allvar övervägt att sluta blogga eftersom inspirationen sinat under alltför långa perioder. I vissa perioder blir helt enkelt antalet inlägg färre, medan de blir fler i andra perioder. Så är det nog helt enkelt för oss bloggare och man får finna sig i att inte alltid hålla samma produktiva nivå.
Tillvaron är kanske lite väl “tråkig” i vissa perioder också, det är inte mer spännande under de perioder man jobbar heller, alla gånger. Nu är jag sjukskriven och går hemma och lägger den energi jag har på inreda den nya lägenheten, något som är kul på sitt vis men kanske inte så händelserikt att det går att fylla dagliga blogginlägg med det.
Och som ni ser, har jag nu fyllt ett blogginlägg om att jag just inte har några särskilda idéer på inlägg för tillfället. Och det funkar ju det med. 😁

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d bloggare gillar detta: