Tidningsbudet i Bagarmossen måste hata mig. Ganska rejält dessutom. Jag har haft morgontidning i princip sedan jag flyttade hemifrån i slutet av 90-talet, det har blivit en inbiten vana och jag har svårt att se en tillvaro utan papperstidning i brevlådan på morgonen. Dock har jag en tendens att ändra tidningsprenumeration ibland, allt utifrån vilken tidning som för tillfället är billigast och hur min ekonomi ser ut. Ibland har jag två tidningar, ibland har jag en. Just nu har jag fyra (även om alla tidningar inte kommer varje dag). Och någon gång här och där blir det trots allt fel när tidningsbudet inte kollat ordentligt vilken tidning som ska delas ut var och därmed inte noterat att jag ändrat min prenumeration. Jag brukar dock inte göra någon större grej av det, eftersom jag vet att det lätt blir fel. Den enda gången jag faktiskt blev irriterad, var när ETC:s helgmagasin helt slutade levereras under en period. Trots att jag betalade för prenumerationen. Efter mycken kontakt med både ETC och företaget som levererar tidningen på morgnarna, hittade man felet och tidningen började komma igen.

Nu under min studietid har jag enbart haft Svenska Dagbladet på morgnarna eftersom det varit billigast, till det har jag haft ett helgmagasin från Dagens ETC som kommer på lördagarna. Men nu har Dagens Nyheter ett extraerbjudande på papperstidningen och jag har återgått till det upplägg som varit min favorit det senaste åren. Det vill säga att ha DN måndag till söndag, Svenska Dagbladet fredag till söndag och till det helgmagasinet från Dagens ETC. Dessutom har jag nappat på ett extraerbjudan på Dagens Industri, som kommer fredagar och lördagar. Allt för att göra det så krångligt som möjligt för tidningsbudet. 😁
För jag har kommit fram till att DN är bäst under veckorna, medan SvD har den bästa helgupplagan – enligt mig. Och jag har verkligen saknat DN om morgnarna, det måste jag erkänna. Man är något av en vanemänniska och vissa saker är svåra att ändra på. Jag har nog inte trott att val av morgontidning skulle vara så avgörande, men det har det faktiskt varit. Det har inte alls varit lika roligt att läsa SvD sju dagar i veckan, jämfört med DN.
Tro nu inte att det här inlägget är sponsrat av DN, för så är inte fallet. Utan jag tycker faktiskt att DN är bättre än SvD under veckorna. Det som stört mig allra mest är all reklam som SvD har i tidningen. Det är sida efter sida med reklam, med en och annan vanlig artikel insprängd här och där. Reklam i tidningen är inget ovanligt, som bara SvD ägnar sig åt. För visst finns det reklam även i DN. Men jag tycker inte det är lika mycket reklam helt enkelt.

Sedan är det synd att det är så dyrt med tidningsprenumerationer. Jag skulle kunna prenumerera på fler tidningar, men ekonomin sätter stopp för det. Jag är rätt mån om att hänga med i vad som händer i omvärlden och tidningen är ett bra medium för att göra det. Sen är det rätt rogivande på något sätt att bläddra i tidningen under frukosten. Det blir en lugn stund innan dagen drar igång på riktigt. Och det är inte bara nyheterna jag vill åt. DN har bra korsord på helgerna som jag brukar försöka lösa till exempel. Lördagskryssen har man till och med en rimlig chans att lösa helt och hållet, medan söndagskryssen är nästan omöjliga.
När jag jobbade skift, tog jag ofta med mig helgtidningarna på nattskiften för att lösa korsorden. Då hade man något att göra för att hålla sig vaken under de lugna nattimmarna.

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d bloggare gillar detta: