Jaha, så är det dags. Jag är duktig på att boka in saker lite väl tätt inpå varandra ibland, även när det kommer till nöjen – och denna helg är just en sådan helg. Så det kommer bli en helg fylld av nöjen – men jag tycker bara att det är kul! Om någon timme ska jag bege mig in till stan för att först äta middag på Garlic & Shots, därefter bär det av till Zinkensdamms IP för konsert med Lars Winnerbäck.
Jag är ett stort Winnerbäckfan och brukar gå på konserter i princip varje turné han gör. För ett antal år sedan åkte jag till och med till Köpenhamn för en konsert när de svenska spelningarna var utsålda. Och det säger väl en del om hur hängivet fan jag trots allt är.
Detta blir den andra konserten denna sommar som blivit uppskjuten på grund av pandemin. Jag köpte biljetterna för två år sedan och hoppades på en spelning sommaren 2020. Men så blev det alltså inte, utan det hela sköts upp först till 2021 och sedan till i år. Nu är det i alla fall äntligen dags! Det blir väl inte lika spektakulär konsert som med Rammstein tidigare i somras, men Winnerbäck brukar sällan göra en besviken trots allt.

Imorgon bär det av med Viking Line till Åbo med min lilla sjuårige systerson. Han har sett fartygen och tycker de är så häftiga och han har tjatat länge om att han vill åka med något av dem. Vi hade en kryssning inbokad för några veckor sedan, men det bar sig inte bättre än att det blev tillökning i familjen bara några innan – så det passade helt enkelt inte att åka just den helgen.
Det gjorde inte så mycket, eftersom jag fick en systerson till och sjuåringen fick en lillebror. Men faktum kvarstod, kryssning skulle det bli. Och lotten föll på den här helgen. Det blir inte Cinderella vi åker med, eftersom det nu utanför sommartid (jo, de räknar så eftersom det är slutet på augusti) inte satsas så mycket på barn ombord på det fartyget. Istället åker vi med Glory, där man satsar mer på barnen. Det finns en rejält tilltagen lekhörna och barnen är även välkomna i badavdelningen.
Så imorgon kväll bär det av mot Finland och vid åtta är det dag för smörgåsbord. Sedan blir det givetvis ingen festarkryssning för min/vår del eftersom jag reser med barn. Vi kommer äta smörgåsbord, titta på fartyget och säkerligen lägga oss i hyfsad tid. Sedan blir det frukostbuffé på söndag morgon följt av besök i bad- och bastuavdelningen. Och så besöker vi lekhörnan, givetvis. Sedan blir det smörgåsbord även på vägen hem, något måste vi ju ha i magen även på hemresan.
Jag har faktiskt velat åka med just Glory, eftersom det är ett väldigt nytt och modernt fartyg men har inte fått tag någon hugad resekompis. Så man får passa på nu, när systersonen så gärna vill åka. 😁

Jag kommer säkerligen vara ganska mör på måndag efter denna intensiva helg och kommer säkert passa på att ta en rejäl sovmorgon på måndag morgon. Det kommer jag behöva efter denna helg! Det är sällan jag lägger in så många nöjen under en och samma helg, men ibland blir det så. Och det kommer vara intensivt att vara barnvakt i ett helt dygn, ni vet ju vilken fart det kan vara på sjuåringar!! Jag vet hur slut jag brukar var i normala fall när jag varit barnvakt och nu ska vi dessutom vara ombord på ett fartyg med alla aktiviteter som är där. Så det kommer bli intensivt – men förhoppningsvis väldigt roligt.

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

1 kommentar

Kommentera

%d