Förhållanden är inte helt lätt, det kan nog alla hålla med om. Men är det något jag själv lärt mig med åren, så är det var jag anser vara viktigt i en relation. När jag tänker tillbaka på tiden som “internetdejtare”, kan jag inte låta bli att dra på smilbanden kring vilka lustiga saker man blivit nobbad för hos det motsatta könet. Det allra märkligaste jag hört är de två damer som som inte velat dejta nikotinister. Åtminstone i min värld, skulle jag inte sålla bort en tjej för att hon röker eller snusar. Sen kan man absolut ha åsikter om den typer av vanor, men jag skulle inte göra slut för att någon hade dem.
Jag är nikotinist och har varit det sedan tidiga tonåren. Först rökte jag i många år och har sedan gått över till att snusa. Mest för hälsans skull, men också för att det är billigare. Självklart skulle jag respektera om en tjej tycker snus är äckligt – och man kanske inte behöver “hångla” med en prilla inlagd isåfall. Som rökare skulle jag absolut anpassa rökningen till viss del efter en partner. Som att lägga in ett tuggummi och tvätta händerna efter att jag rökt för att minska lukten. Som ett exempel.

En av grundpelarna i en relation är helt enkelt att mötas på halva vägen när det kommer till saker som kanske den ena ogillar. Du kanske får acceptera att jag snusar om du i övrigt tycker jag är en person du vill vara tillsammans med. Sen får jag anpassa mitt snusande litegrann för att förhållandet ska bli så friktionsfritt som möjligt. Mötas på halva vägen helt enkelt.
För min del är det väldigt få saker som enskilt skulle göra att jag ratade en tjej. Det skulle då vara ganska extrema saker. Jag skulle till exempel inte kunna tänka mig att vara ihop med någon som är rasistisk, nazist liksom är alkoholist eller narkoman. Med andra ord lite extremare saker än att personen röker eller snusar. Men på den punkten är vi uppenbarligen väldigt olika.

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d bloggare gillar detta: