4 portioner

Ingredienser

Ugnsbakad lax

600 gram laxfilé
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
1 bakplåtspapper

Citronsås

1 citron
1 msk smör
½ msk vetemjöl
3 dl mjölk
1 dl vatten
½ förpackning färskost
1 tärning grönsaksbuljong
1 krm salt
1 krm svartpeppar

Tillbehör

360 gram tagliatelle
300 gram morötter
2 tomater

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225 grader.
  2. Ugnsbakad lax: Dela laxfilé i portionsbitar och krydda med salt och nymald svartpeppar. Lägg med skinnsidan ner i en ugnsform med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen cirka 20 minuter, tills fisken är klar.
  3. Koka tagliatelle enligt anvisning på förpackningen.
  4. Citronsås: Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Smält smör i en kastrull och pudra över vetemjöl. Vispa ner mjölk, vatten, färskost och smulad grönsaksbuljong i kastrullen. Sjud under omrörning cirka fyra minuter. 
  5. Blanda ner citronskalet och pressad saft från halva citronen i såsen. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Klyfta resten av den använda citronen.
  6. Tillbehör: Skala morötter och dela i stavar. Dela tomater i grova bitar. Lägg upp allt i skålar.
  7. Blanda nykokt tagliatelle med citronsås och servera med ugnsbakad lax, grönsaker och citronklyftor.

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

1 kommentar

Kommentera

%d bloggare gillar detta: