Jag har varit matintresserad så långt tillbaka jag kan minnas. Jag har trivts i köket och tycker om att laga mat. Men på sistone har det blivit lite si och så med matlagningen, det har liksom blivit lite av idétorka på matlagningsfronten. Vi har en rad rätter om vi varvar, men det är sällan vi provar nya recept. Så det börjar nu bli lite uttjatat med i matväg. Kanske är det lathet, kanske är det något annat som gjort det. Men det har på något vis tagit glädjen från det där med att laga mat. Vardagsmaten har tenderat att bli lite tråkig och tenderar att bara bli bukfylla och utan någon större matglädje.
Vi har sedan länge börjat storhandla via internet. En till två gånger i månaden gör vi en större beställning på matvaror som sedan levereras till dörren på den tid vi valt. Extremt behändigt och man slipper bära tunga matkassar mellan affären och hemmet. Det blir kanske några kronor dyrare än i en vanlig butik, men det är det faktiskt värt. Jag betalar gärna de kronorna extra för att få matkassarna hemkörda. Det jag möjligen kan sakna är att själv kunna välja ut de varor man vill ha, som till exempel frukt och grönsaker. Men just butiken vi beställer ifrån har exceptionellt fräscha grönsaker och vi har nog aldrig varit missnöjda med det vi fått levererat.

Nu har vi i alla fall bestämt oss för att ta nästa steg, för att förhoppningsvis råda bot på idétorkan när det kommer till matlagning. Vi har startat en prenumeration på färdiga matkassar. Varje vecka kommer vi få matkassar som ska täcka fyra måltider och vi har valt mat för fyra personer, för att maten även ska räcka till minst en matlåda att ta med till jobbet dagen efter. Förhoppningsvis får man lite inspiration till nya rätter och kan spara de recept man tycker bäst om för att laga igen.
Det är till vardags svårt att frammana nya recept att laga, oftast går man i samma fotspår och lagar samma, beprövade recept som man gjort tusen gånger tidigare. Det blir liksom lite tråkigt i längden och glädjen att laga mat försvinner litegrann. Men nu blir det förhoppningsvis ändring på det.

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d bloggare gillar detta: