Igår morse lättade Danmark på i princip alla Coronarestriktioner och klassar inte längre Corona som en samhällsfarlig sjukdom. I princip betraktas alltså sjukdomen som en säsongsinfluensa och ingenting annat. På något vis kan jag inte låta bli att avundas danskarna och tänka på hur skönt det skulle vara om restriktionerna faktiskt lyftes och tillvaron blev som vanligt igen.
Jag vet inte vad som är annorlunda i Danmark vad gäller smittspridningen, om det av någon anledning varit en mildare sådan där, eftersom man väljer att lätta på restriktionerna. Eller är det hela ett experiment för att se hur det går? Jag är ingen Coronaexpert, så vet inte riktigt vad jag ska tycka – mer än att jag blir lite avundsjuk. Avundsjuk för att jag saknar en normal tillvaro, där man kan resa utomlands igen och umgås med andra precis som vanligt. Även om just Danmark lättat på restriktionerna innebär det naturligtvis inte att de kan resa till andra länder hursomhelst, men man kan i alla fall gå ut och äta, träffa folk och ta en drink utan att bryta mot några rekommendationer. Och jag tror att flesta håller med mig om att det ska bli skönt den dag som restriktionerna lättas helt och hållet och vi kan återgå till en normal tillvaro.

Idag har jag i alla fall dragit strå till stacken för att minska smittspridningen i Sverige och tagit min tredje dos vaccin. Jag har känt det som en självklarhet att ta de vaccindoser som erbjuds. Jag var het på gröten att boka tid för de första doserna när det var dags – och detsamma gällde när jag fick erbjudande om att ta dos tre. Det känns som att man vill göra vad man kan för att för att minska smittspridningen så att vi så snart som möjligt kan återgå till en normal tillvaro.
Hur normalt det nu blir efter över två år av pandemi. Vissa saker kommer säkerligen att leva kvar. Som möjligheten – om man väljer att se det så – att jobba hemifrån och ha videomöten istället för fysiska sådana. Det kommer garanterat vara många som “kräver” att få jobba hemifrån i större utsträckning än innan pandemin. Detsamma gäller säkerligen möjligheten till elektroniska möten. Jag tror att tjänsteresorna kommer att minska radikalt jämfört med innan pandemin. Man kommer säkerligen i större utsträckning ha elektroniska möten istället för att resa till fysiska möten som folk behöver resa till.
Sen har jag lite svårt att förstår det motstånd som tycks finnas mot vaccinet på vissa håll. Alltifrån att man planterar 5G-uppkoppling och spårningsapparatur genom vaccinet till att det ska vara rent hälsovådligt att ta det. Jag får nog erkänna att jag är lite besviken på kvalitén på 5G-uppkopplingen, jag hade hoppats på lite bättre hastighet än vad jag har efter tre doser vaccin!! 😂

Tredje dosen tagen!

Relaterade artiklar

Aftonbladet 1 2 3
Dagens Nyheter 1 2 3 4
Svenska Dagbladet 1 2

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

3 kommentarer

  1. Jag köper att man tar vaccinet för att skydda sig själv men argumentet att minska smittspridningen faller platt. Vi har hög vaccinationstäckning och ändå skenar smittan. Samma trend syns i hela Europa. Jag har många argument för att inte ta vaccinet men anser att det ska vara upp till varje individ att avgöra hur man vill göra. Ingen är bättre än någon annan. Du har din bestämda uppfattning så tänker att mina argument kommer varken göra till eller från.

      1. Samma sak om man inte blir sjuk som ovaccinerad, då bidrar man inte heller till någon smittspridning. 🙂 För smittbärare kan vi ju iallafall vara överens om att man kan vara oavsett vaccinationsstatus. 🙂

Kommentera

%d bloggare gillar detta: