Jaha. Det har gått flera år med pandemin och jag har levt tämligen normalt under hela tiden. Jag har gått ut och handlat, varit på jobbet som vanligt och inte låtit mig påverkas mer än jag hållit avstånd och använt mycket handsprit. Jag har tagit alla sprutor man rekommenderat oss att ta och någorlunda följt rekommendationerna om avstånd, handhygien och allt vad det varit. Och jag har klarat mig ifrån att bli sjuk. Inte ens när sambon fick covid för något halvår sedan fick jag det, utan klarade mig alldeles galant.
Men så i söndags morse började jag känna mig lite krasslig, med hosta och lite snuva. Frampå dagen kände jag mig bättre och tänkte inte mer på det hela. Det kändes som en lättare förkylning och reflekterade inte så mycket över det, utan levde på som vanligt. Vi plockade här hemma och städade ut julen och jag kände mig allt piggare. Idag kände jag mig ännu piggare och tänkte inte så mycket på att det skulle kunna vara något annat än en lätt förkylning.
Så jag åkte iväg till en inplanerad filminspelning, där jag rutinmässigt blev testad för Covid. Och jag var tydligen positiv så det skrällde om det – och det fanns ingen annan lösning än att jag åkte hem igen. Så nu sitter jag hemma och får förmodligen isolera mig några dagar. Jag tar en dag i taget och får se hur jag mår helt enkelt. Redan nu mår jag som sagt bättre, så jag hoppas givetvis på att det inte blir särskilt långvarigt.

Jag undrar bara var jag kan ha fått det ifrån? Jag har inte varit särskilt mycket ute bland folk på sistone, utan varit hemma ganska mycket. Hade det varit en vanlig förkylning, hade det varit lättare att förstå. Men men, nu har jag det och det är inte mycket att göra åt eller grubbla över. Jag håller bara tummarna att det inte blir långvarigt, jag har inte råd att vara sjuk just nu. Och just denna vecka har jag en hel del inplanerat som jag helst inte vill missa – även om jag med största sannolikhet kommer att göra det. Lite beroende på hur länge jag testar positivt för covid, så får jag helt enkelt hålla mig hemma.
Men jag avskyr verkligen att vara sjuk – och det är egentligen inte sjukdomen i sig som jag tycker är jobbig, utan att det sätter käppar i hjulen för allt jag vill göra. Framförallt om det är som nu, när jag egentligen orkar jobba bara jag pillar i mig ett par Alvedon. Det är ju så jag och de flesta andra gör om man har en lätt förkylning; man pillar i sig lite Alvedon och går till jobbet som vanligt. Jag hade inte haft några problem att genomföra dagens filminspelning och har inga problem att gå till jobbet i det skick jag just nu är. Men det är trots allt inte så lämpligt med tanke på smittspridningen. Nu får jag lov att hålla mig isolerad tills jag är symtomfri igen och kan återgå till en normal vardag.

Man har ju hört om folk som blivit väldigt sjuka av Covid, det finns det ju massor med exempel på under den gångna pandemin. Och det är väl just sådant med varit orolig för, om man skulle bli drabbad. Man har inte lust att hamna på intensiven direkt. Nu säger man ju att Covid blir mildare om man vaccinerat sig, så det är väl bra att jag tagit de sprutor som erbjudits. Det höjer ju sannolikheten för att jag inte kommer att bli särskilt sjuk. Sen får jag ytterst sällan någon karaktäristisk “mancold”, jag är inte den som klagar när jag är sjuk. Det jag möjligen klagar över är att inte kunna göra det jag vill, jag hatar när man blir begränsad av någon sjukdom.
Hade det inte varit för att jag har en massa inplanerat den här veckan, hade jag kanske inte haft så mycket emot att gå hemma några dagar. Men nu missar jag en massa saker – liksom att jag förlorar pengar på att till exempel inte kunna vara med på de filminspelningar jag haft inplanerade. Nu vet jag inte hur mycket jag kommer behöva vara borta från jobbet, men trots allt är det dyrt att vara sjukskriven. Tro mig, jag har varit sjukskriven förr och det borrar djupa hål i plånboken.

Jag får i alla fall se det från den ljusa sidan, det är verkligen ytterst sällan jag är sjuk. Bortser man från historien kring min cancer, så har jag i övrigt inte varit sjuk alls de senaste åren. Cancer är naturligtvis också en sjukdom och den har gjort att jag varit väldigt sjuk under ett par perioder. Men jag åker i princip aldrig på influensa eller vinterkräksjuka eller liknande saker när de går. Blir jag sjuk blir det rejält med andra ord – som cancer och Covid… 😂

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d bloggare gillar detta: