Jag hör säkerligen till den skara människor som klagar lite för ofta. Det är lätt att glida in i fotspåren att klaga på småsaker, trots att man egentligen har det väldigt bra. För trots allt har vi det väldigt bra i trygga Sverige, även om det ibland känns som det rakt motsatta. Man ser ökat gängvåld, neddragningar i de sociala skyddsnäten och skenande arbetslöshet. Visst fasen finns det problem som måste lösas, det tänker jag inte neka till.
Men för den sakens skulle ska man faktiskt inte glömma hur bra vi har det på det stora hela. Sverige är fortfarande ett relativt tryggt land med bra social välfärd och förhållandevis låg arbetslöshet – om man väljer att jämföra oss med många andra länder. Så ja, jag vill vidhålla att vi faktiskt har det väldigt bra. Och när det känns som mörkast, försöker jag vara tacksam för det jag faktiskt har.

Några bra saker man kan tänka på har jag listat här nedan. Det är trots allt bra för ens välbefinnande att se saker och ting från den ljusa sidan.

Jag är tacksam…
…för att tonåringen som gnäller för att han/hon måste diska – för då är hen hemma och inte ute på gatorna.
…för skatterna jag betalar – för det betyder att jag har ett jobb.
…för att jag måste städa efter en fest – för det betyder att jag har vänner.
…för att kläderna är lite trånga – för det betyder att jag har mat på bordet.
…för att gräsmattan behöver klippas, fönster tvättas och hängrännor måste rensas – för det betyder att jag har ett eget hem.
…för alla klagomål på politiker – för det betyder att vi har fri yttranderätt.
…för att parkeringsplatsen är längst bort – för det betyder att jag har råd att ha bil.
…för min höga elräkning – den betyder att jag har det varmt.
…för kvinnan i bänken bakom mig i kyrkan som sjunger falskt – för det betyder att jag kan höra.
…för tvätthögen på bordet – för det betyder att jag har kläder att ta på mig
…för trötthet och värkande muskler i slutet av dagen – jag har kunnat arbeta hårt.
…för väckarklockan som ringer på morgonen – jag lever!!

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d bloggare gillar detta: