Jag brukar på sätt och vis tycka att det är skönt när hösten kommer och sommarens semestertider är över. Inte för att jag skulle ogilla sommaren, det är snarare tvärtom, jag älskar den svenska sommaren och det är ytterst sällan jag åker utomlands sommartid (rättare sagt: en gång i livet har jag åkt utomlands sommartid). Men sommartid går Sverige på halvfart och sparlåga och det är inte mycket som händer direkt. Åtminstone inte om man går till det arbetsmässiga. Inte minst för mig som egenföretagare, brukar man märka av en markant nedgång i inkommande uppdrag under sommaren. Juli är den i särklass sämsta månaden och jag får bästa fall något enstaka uppdrag. Det är sådana månader man är glad att ens huvudinkomst kommer från en fast anställning och inte från företaget, som för mig enbart är en bisyssla. Jag är inte direkt beroende av inkomsten från firman för att ekonomin ska gå runt, vilket jag är extra glad för sommartid.

Men från mitten av augusti, när skolorna drar igång och de flesta är tillbaka på arbetet igen, då börjar allt gå tillbaka till det normala igen. Sakta börjar kalendern fyllas av saker att göra igen och det känns faktiskt både kul, roligt och stimulerande. Jag har en tendens att tacka till lite för mycket ibland, vilket jag fått betala ett högt pris för när jag för ett par år sedan gick in i väggen med buller och bång. Men jag har lärt mig min läxa och numera håller jag nere på tempot en aning. Jag har lärt mig att känna av varningssignalerna och vet ungefär var gränsen går för vad jag orkar och klarar av. Jag är noga med att bara åta mig saker jag tycker är kul och där jag får chans till vila mellan saker och ting.
Nu är det ändå ganska skönt att saker och ting återgår till det normala igen. Min kalender börjar fyllas av saker och jag är ganska uppbokad de kommande veckorna. Och det är inte bara jobb och olika måsten, utan en hel del roliga saker också. Jag har fått en del filmroller, inte minst en lite större roll som återkommande statist i en kommande serie (vilken serie det rör sig om meddelar jag när den kommer att sändas, fram tills dess får jag inte säga något).
Som säkert framkommit tidigare, är jag så nöjd med att äntligen ha någon form av skiftgång igen, jag har så otroligt mycket enklare att få tillvaron att gå ihop med allt jag vill hinna med utöver att jobba heltid. De kommande veckornas projekt skulle helt enkelt inte ha funkat om jag inte haft det schema jag nu har. Visserligen kommer jag få stuva om litegrann i schemat ändå, men inte så mycket som jag hade behövt göra om jag jobbat kontorstider.

Sen brukar jag tycka mycket om hösten när den kommer, såtillvida det är en “normal” höst med vackert höstväder. Det är ju tyvärr inte något vi varit nämnvärt bortskämda med de två senaste höstarna, så rent statistiskt borde det bli en vackrare höst i år. Det är mysigt med de mörka kvällarna, när man kan kura ner sig i soffan framför en bra film med tända ljus – och utan att ha dåligt samvete för att man inte är utomhus.
Många klagar på hösten, men jag tycker faktiskt att den är helt okej. September och oktober kan vara väldigt vackra, härliga månader med vackert väder och höstfärger. Möjligen kan november vara grått och trist, men då börjar man närma sig advent och julförberedelserna, så november går ändå att uthärda. Då är januari och februari värre, det är månader man kan få kruppjuck på. Mörkt, kallt och dessutom dåligt med pengar efter julfirandet.

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

1 kommentar

  1. Jo sommar i all ära och kan inte annat än hållamed att det är underbart med svensk sommar. Men jag tycker också det är skönt då man kommit igång en tid och allt återgår till det normala

Kommentera

%d bloggare gillar detta: