För några år sedan köpte jag en tämligen dyr kamerautrustning i hopp om att hitta ett nytt intresse i fotograferingen. Jag anmälde mig till en fotokurs på Sigtuna Folkhögskola och tänkte att nu har jag hittat ett nytt intresse att hålla på med, när jag väl lärt mig grunderna i att hantera en kamera. Jag trivdes på fotokursen och lärde mig snart att hantera min tämligen avancerade systemkamera. Förutom kamerautrustningen, köpte jag fler “leksaker” i form av en dyr ministudio för produktfotografering liksom en del andra saker. Totalt är det utrustning för åtskilliga tusenlappar som jag handlat.
I familjen finns flera fotografer och jag funderade ibland på att gå i deras fotspår. Men så har det inte riktigt blivit, utan kameran har mest blivit stående och samlat damm sedan kursen avslutades 2019. Vilket börjar kännas ganska tråkigt och synd, med tanke på all tid och alla pengar jag lagt ner på det som jag trodde skulle bli ett nytt intresse. Jag lade mycket energi på kursen när jag gick den under läsåret 2018/2019 och tyckte fotandet var otroligt roligt. Men det har varit som med mitt skrivande; inspirationen har gått upp och ner och har jag inga utmaningar i form av en kurs med fotouppgifter att jobba med, då blir det liksom inte av att jag fotar.

Tanken har väckts att gå den fortsättningskurs som finns på Sigtuna Folkhögskola och som verkar väldigt rolig och intressant. Dock vet jag inte när jag ska finna tid för att gå denna kurs, då den verkar ganska krävande och tidsödande. Jag har en känsla av att jag skulle behöva lägga väsentligt mycket mer tid på en sådan kurs än vad jag behövde lägga på nybörjarkursen. Nu har jag ryskan att lägga tid på den kommande terminen, så det kommer inte bli av detta läsår i alla fall. Jag får ta det under övervägande att kanske gå kursen nästa läsår, beroende på om tid och ork kommer att finnas. Det återstår att se om det går att kombinera med mina ryskastudier när man dessutom ska jobba heltid eller om jag får ta en paus i ryskan något läsår och fortsätta plugga foto ett tag till.
För det vore verkligen roligt att gå en fortsättningskurs och fördjupa sig ytterligare i det där med foto. Jag påbörjade ju en kurs där man skulle lära sig Photoshop, vilket var en otroligt intressant kurs. Men just det läsåret gick jag in i väggen med buller och bång, så jag valde att hoppa av kursen i hopp om att kunna ta den ett år senare. Men sedan lades kursen ned i brist på pengar och har inte återupptagits – så jag får bara hoppas på att den kommer tillbaka någon gång in framtiden.

Det är så mycket man vill att tiden ska räcka till och jag skulle kunna plugga precis hur mycket som helst om bara dygnet haft fler än sina 24 timmar. Det finns otroligt mycket att lära sig, inte bara språk och foto som jag pluggat de senaste åren. Men just nu är det dessa två ämnen som lockar allra mest, nämligen ryska och foto.
Sen finns givetvis möjligheten att ta tjänstledigt från jobbet för att plugga, men då ska ekonomin fungera också. Jag har inte rätt till mer pengar från CSN vad jag vet, så det kan bli svårt att gå ner i tid och samtidigt ha råd med alla räkningar. Men det är en lockande tanke att göra så, att jobba halvtid och plugga halvtid till exempel. Kanske skulle jag kunna gå ner litegrann i tid för att hinna med studierna och fortfarande få ekonomin att fungera – men att klara sig på en halvtidslön är svårt.

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d bloggare gillar detta: